Povećan obim zdravstvenih usluga UKC Tuzla u svim oblastima

0
361

U Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli danas je održan redovni radni sastanak članova Vlade Tuzlanskog kantona i menadžmenta ove zdravstvene ustanove, prilikom kojeg su sagledani rezultati rada tokom protekle godine.

Premijer TK-a Bego Gutić je ovom prilikom zahvalio menadžentu UKC-a Tuzla, na onome što su uradili tokom protekle dvije godine, istaknuvši da je obim usluga koji ova zdravstvena usluga pruža povećan u svim oblastima.

Po njegovim riječima, u finansijskom izvještaju koji je najavljen, očekuje se da prvi puta nakon deset godina UKC Tuzla posluje pozitivno.

-Raduje nas i činjenica da je UKC smanjio dug koji ima prema dobavljačima za gotovo dva miliona KM, kaže Gutić.

Smatra da je finansijska stabilizacija koju UKC uradio nešto na čemu se treba čestitati, imajući u vidu da je budžet tuzlanskog kliničkog centra puno manji od sarajevskog.

Na sastanku je bilo riječi o nastavku aktivosti na realizaciji projekta Urgentnog centra pri UKC-u, te materijalno tehničkom opremanju ove zdravstvene ustanove.

Gutić naglašava, da će kantonalna vlada u naredne četiri godine osigurati 3.300.000 KM za opremanje UKC-a Tuzla.

Istakao je kao važnu aktivnost ove zdravstvene ustanove, a to je pomoć koju pruža putem tercijarne zdravstvene zaštita povratnicima, za što kantonana vlada izdvaja 600.000 KM.

Ministar zdravstva TK-a Bahrudin Hadžiefendić čestitao je UKC-u Tuzla za izbor najuspješnije zdravstvene ustanove na području FBiH, ocijenivši da je to ujedno i priznanje Vladi TK-a i Ministarstvu zdravstva TK-a.

Naglasio je da će nastaviti svesrdno pomagati UKC Tuzla kao zdravstveni brend u BiH, na više načina, a jedan od načina je, kako navodi, subvencija prilikom nabavke materijalno tehničkih sredstava, te kroz projekt zapošljavanja mladih doktora, kao i izgradnja spomenutog Urgentnog centra.

Direktor UKC-a Tuzla Nešad Hotić smatra da sinergija rada kantonalne vlade i ove zdravstvene ustanove dovodi do rezultata i poboljšava uvjete rada kako za korisnike zdravstvenih usluga tako i za uposlenike UKC-a.

Podsjetio je, da su tokom protekle godine renovirane određene prostorije UKC-a, napomenivši da će realizacija projekta nabavke opreme, za koji je kantonalna vlada osigurala 3.300.000 KM, početi narednih mjeseci.

Poručuje da će kao i ranije, i ove godine akcent u radu ove zdravstvene ustanove biti na povećanju usluga kojima će biti konkurentni na tržištu zdravstvenih usluga.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here