Post festum: Demagogija iz udobnih fotelja

0
541

Koja je to demagogija? Konstatuju “mudre glave”, situirani i iz udobnih fotelja, da se sva pitanja trebaju rješavati u institucijama općina, gradova, kantona, federacije i države. Pa, najugroženiji dio boračke populacije vas moli mjesecima da njihovo pitanje stavite na dnevni red Parlamenta BiH. Da ste to uradili, gospodo, ne bi ni došlo do ovoga što se desavalo, i dešava se, ovih dana.

Znam, teško vam je. Brinete se o boračkoj populaciji u broju od 577.000. Respektabilno, nema što. Zemljo, otvori se. Da je istina, da nas je bilo toliko, gdje bi nam bio kraj? Gdje i kako nabraste toliko, samo se pitam.

Osnovali smo preko 1.600 boračkih udruga, a veterani nam umiru u bijedi i neimaštini. Toliko udruga dobija novac, a on se slijeva predsjedniku, pa sekretaru, pa administraciji, pa odborima, pa… Dobro je da i bilo što dođe potrebitim.

Bakir kaže da je u ovih 23 godine dato boračkoj populaciji preko 11 milijardi!? Gdje su tu nalaze desetine hiljada veterana, bez bilo kojih primanja? Nigdje! Nikada nisu dobili ni prebijene marke?

Da je pravde, da je zakona i da institucije rade svoj posao, pa da vam nezavisna revizija uđe u papire i pročešešlja sve isplate i tokove kretanja novca, sve ove godine, ne bi se mnogi vozali u skupocjenim limuzinama i živjeli kao nikada prije.

Mnogi su isuviše dobro naplatili svoj, a neki i upitan, patriotizam. I, podobro pretplatili. I to novcima svih nas, svih poreskih obveznika. (Piše: Bobo Krešić)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here