Ponovni ukop posmrtnih ostataka Davida Dragičevića

0
298

Nakon što su posmrtni ostaci Davida Dragičevića, na zahtjev njegovih roditelja, ekshumirani sa banjalučkog groblja, danas će ponovo biti ukopani u austrijskom gradu Wiener Neustad.

Njegove posmrtne ostatke juče su iz Bosne i Hercegovine ispratili članovi grupe “Pravda za Davida”.

Građani su posljednji pozdrav uputili uz povike “Pravda” i Davidovu pjesmu “Klinac u getu”, a organizovali su i prevoz u austrijski grad Wiener Neustad, kako bi prisustvovali ponovnom ukopavanju njegovih posmrtnih ostataka.

Okupljeni su ponovili da će nastaviti borbu za istinu i pravdu u slučaju ubistva Davida Dragičevića.

Podsjetimo, David Dragičević je nestao 18. marta u Banjaluci, a njegovo tijelo je pronađeno šest dana kasnije na ušću rječice Crkve u Vrbas.

Devet mjeseci su trajala okupljanja građana, koja su pokrenuli roditelji, koji tvrde da je njihov sin ubijen i optužuju vrh policije da je umiješan u sve što se dešavalo.

Davor Dragičević tvrdi da je njegov sin otet i mučen šest dana, nakon čega je likvidiran, a nedavno je za pojedine medije rekao da neće dozvoliti da posmrtni ostaci njegovog ubijenog djeteta ostanu u „zločinačkoj državi“.

Krajem prošle godine Davor Dragičević je napustio Banjaluku, a okupljanja građana se više ne održavaju na glavnom gradskom trgu jer ih je zabranila policija, budući da nisu imali potrebna odobrenja i, kako su navodili, dolazilo je do narušavanja javnog reda i mira.

Manja grupa građana svako veče pali svijeće u dvorištu pravoslavne crkve u centru Banjaluke, a Davidova majka Suzana Radanović je najavila da će pravdu nastaviti da traže u Evropi.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here