Policija spriječila incidente na protestima vlasnika objekata u zgradi “SPO 15. maj” (Foto)

3
786

Policija je danas spriječila stotinjak građana da priđu zgradi Gradske uprave Tuzla, kako bi izrazili svoje negodovanje zbog nerješavanja problema u vezi sa objektom “SPO 15. maj” u Tuzli.

Slučaj koji se proteže godinama i od kojeg sve strane (Giprom, Direkcija za izgradnju, Gradska uprava Tuzla, Tužilaštvo TK…) peru ruke, dobija na intenzitetu, jer je prevarenim kupcima poslovnih prostora i stanova dogorjelo do noktiju.

Nedavno su tokom protesta jajima gađali zgradu Gradske uprave, danas su umjesto jaja pokušali bacati cvijeće, ali im kordon policajaca nije dopusti da priđu zgradi “narodne vlasti”.

Protestanti su uzvikivali “lopovi, lopovi”, prozivajući pojedince umiješane u ovaj slučaj, od gradonačelnika Jasmina Imamovića, preko šefa KO SDP Tuzla Envera Bijedića i vlasnika “Giproma” Saliha Šabovića, pa do čelnika Tužilaštva, koje smatraju odgovornim za “slučaj 15. maj”.

– Gradonačelnik je policiju trebao poslati na kriminalce, a ne na nas nedužne građane – kazala je novinarima Sevleta Avdić, članica Udruženja “SPO 15. maj” koja je vlastita sredstva investirala u kupovinu stana u koji nikada nije uselila.

Predsjednik Mirsad Šuvalić smatra da je, zbog nepoduzimanja mjera da se slučaj riješi i neprocesuiranjem odgovornih, sigurnosna situacija u Tuzli narušena, te da je nemoguće pretpostaviti kako će eskalirati sve izraženije nezadovoljstvo kupaca spomenutih stanova i prostora.

Nezadovoljni građani su nakon Gradske uprave krenuli prema Kantonalnom tužilaštvu, zgradi “Giprom” i sjedištu KO SDP Tuzla, ali su svugdje praćeni “snagama reda i mira”.

Ispred zgrade nekadašnjem Komiteta SK bilo je i naguravanja između policajaca i protestanata, a navodno je jedan od njih priveden u policiju.

Grupa je, kako javljaju pojedini mediji, pokušala na zgradu SDP-a postaviti “pogrebni vijenac” i time simbolično uputiti poruku o krivici pojedinaca iz te partije za “slučaj 15. maj”. (tl)

Download PDF

3 Komentari

  1. Mora imamovic ovim ljudima objasniti sta im je i zasto napravio ovo zlo ili neka ih nauci kako se bez para moze rijesiti stanbeno pitanje.u tome je majstor

  2. Budalu cuva policija od sugradjana sto se nije desilo u istoriji tuzle jer su svi bili cestiti ljudi za razliku od ovog ma*muna

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here