Pokušao djevojci uzeti mobitel, a završio u bolnici

0
260

Brazilka Polyana Viana, inače poznata kao UFC borac, doživjela je tokom vikenda neugodnost kada joj je nepoznati mladić pokušao uzeti mobitel dok je čekala prijevoz ispred svog stana u zapadnom dijelu Rio de Janeira.
Medijima je ispričala da joj je muškarac prišao i pitao koliko je sati. Shvatila je da nema namjeru otići, jer je sjeo pored nje. Tražio joj je telefon i rekao da ne smije reagovati, jer je naoružan. Potom je rekao da ima “oružje” za koje je shvatila da je lažno.

“Bio je baš blizu. Pomislila sam ako je pištolj pravi, neće imati vremena da puca. Ustala sam, udarila ga dva puta, oborila i počela gušiti. Nakon što sam ga savladala stavila sam ga da sjedne na isto mjesto gdje je sjeo i rekla da ćemo sada zvati policiju”, ispričala je.

Naknadno je potvrdila da pištolj nije bio pravi i da ga je napravio od kartona. Policiju je dočekala držeći mu ruku savijenu. Odvezli su ga u bolnicu kako bi mu utvrdili povrede, a ona je dala izjavu. Saznala je da je muškarac hapšen i ranije kao i to da je nedavno pušten iz zatvora.

“Bila sam uredu jer on nije reagovao i mislim da se uplašio pa se nije micao. Rekao mi je da ga pustim i da mi nije ništa htio uraditi. Na kraju je čak i sam rekao da zovem policiju. Plašio se da ću ga još udarati”, rekla je Viana.

Ovo je bio prvi put da je 27-godišnjoj borkinji neko pokušao nešto ukrasti u Riju, ali u njenom prethodnom gradu Belemu već se susrela s istom situacijom. Prisjetila se da se tada uplašila.

“Muškarac mi je slomio kišobran i pokušao oteti mobitel, a drugi je bio na motoru. Nisam mu dala i udarila sam ga te su obojica pobjegli”, kazala je.

Fotografije unakaženog napadača pojavile su se na društvenim mrežama, a objavio ih je i šef UFC-a Dana White. Muškarac je završio u bolnici, a Viana je protiv njega podnijela prijavu. (FS, hr)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here