Pokrenuta istraga protiv više marokanskih visokih zvaničnika zbog korupcije

0
360

Premijer Maroka Saadeddine Othmani potvrdio je kako je pokrenuta istraga protiv više visokih zvaničnika u ovoj zemlji zbog korupcije.

Othmani se obratio putem internet stranice Vlade Maroka, te je poručio:

“Desetine visokih zvaničnika obuhvaćeno je istragom zbog mita i korupcije. Protiv jednog dijela njih se još uvijek vodi istraga, dok je određeni broj već predat pravosudnim institucijama.”

Obzirom da istraga još uvijek traje, Othmani nije otkrio imena visokih zvaničnika, naglasivši kako je svako nevin dok se ne dokaže njegova krivica.

Podsjetio je također kako je njegova zemlja napravila veliki iskorak kada je riječ o borbi protiv korupcije, te istakao da ako se ovim tempom nastavi, idućih godina će se napraviti veliki posao.

“Vlada je formirala ‘Komitet za borbu protiv korupcije’ i Vlada je ta kojoj pripada najveća odgovornost. No, svoj doprinos u ovoj borbi treba dati svaki dio našeg društva”, rekao je premijer Maroka Othmani.

U jučerašnjem saopćenju Transparency Internationala je također potvrđeno da je ova, u odnosu na prethodnu godinu, mnogo uspješnija kada je riječ o borbi protiv korupcije u Maroku.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here