Pokemon sat od 200.000 funti

0
215

Svijet satova je prepun bizarnih kolaboracija i vrhunski proizvođač Romein Džerom nije stranac takvim interesantnim partnerstvima. Dovoljno je samo pogledati njihov hronometarski omaž kultnoj igri “Donkey Kong”, koji je otkriven ove godine na sajmu satova u Bazelu, kao odličan primjer.

Vraćajući se njihovom partnerstvu sa “Pokémon” brendom, koje je prvi put formirano 2016. godine sa ograničenom serijom “RJ X Pokémon”, ova marka satova donosi jedinstven uređaj – “Tourbillon Pokémon”, koji će koštati 200.000 funti i testirati fanove ove igre do samih granica njihove opsesije, prenosi “Wired”.

“RJ” kaže za ovaj šareni sat da je “savršena alhemija između prestižne hronološke kompilacije i amblema milenijalaca.

Pokémon franšiza je lansirana u stratosferu 2016. godine sa lansiranjem Pokémon Go, igre za mobilne uređaje u proširenoj realnosti, baziranoj na lokaciji, koja je povećala vrijednost kompanije Nintendo za devet milijardi dolara, samo pet dana od puštanja u prodaju.

Odudarajući od potpuno crnog kućišta od 48 mm, je veliki broj Pokémon likova, gdje je najpoznatiji od njih, Pikachu, u samom centru sata. Kao da to nije dovoljno u Pokémon duhu, dio mehanizma sata je u obliku munje, što je referenca na glavni potez popularnog lika.

Pored estetskog omaža popularnoj franšizi, Tourbillon Pokémon zaista prikazuje visok nivo umješnosti u izradi. Ručno rađena kazaljka sata zahtijeva stotine sati da se napravi, dok je oscilirajući teg samonavijajućeg mehanizma, vidljiv kroz kućište, oblikovan koristeći lasere da dobije izgled munje.

Tourbillon Pokémon takođe ima čelično kućište presvučeno PVD-om, rezervu energije od 60 sati i ako želite da idete na ronjenje sa satom od 220 hiljada funti, otporan je na vodu do 50 metara. (N.N.)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here