Pogled u komšiluk: Ustaše oni, ustaše četnici!

0
347

U našem komšiluku Drugi svjetski rad još traje! Ustale ustaše, ustaše i četnici. Uz to da se još nisu ohladile cijevi topova i pušaka od ratova koje je Srbija, za Veliku Srbiju vodila protiv Slovenije, Hrvatske, „mile, sure i žestoke“, i na kraju protiv kosovskih Albanaca. Na sreću, sva četiri rata je uspješno izgubila! I, kao što biva poslije ratova, crtaju se granice među zaraćenim državama. Velika srbija se od linije: Karlobag-Karlovac-Virovitica spustila na Merdare-granicu sa Kosovom. O „ najskupljoj srpskoj reči“, danas Vučić u Briselu razgovara sa Tačijem. Umjesto topova, sad grme riječi. Između Beograda i Zagreba prava je oluja!

Ničim izazvana „lijepa naša“, je počela naginjati u desno. Ustaše su ustale! Ustaše i četnici! Vi nama Jasenovac, mi vama Ljotića i Nedića. Vi nama Stepinca, mi vama Nikolaja Velimirovića. Uz to pride i cijelu SANU koja je proglasom obznanila da bez ostatka podržava pridruživanje Srbije Trojnom paktu, dakle nacizmu punog kapaciteta. Nekoliko Vučićevih dvorskih budala na čelu sa ministrom vojnim, Aleksandrom Vujinom, upućuje uvrede zvaničnom Zagrebu, a odatle Beogradu uzvraća Plenković sa svim svojim pobočnicima.

Naravno, ovovremeno odmjeravanje ustaško-četničkih snaga, odnosno ovovremenih ustaša i četnika, dakle perjanica srpsko-hrvatskog nacizma, ne može bez ćosavog četničkog vojvode, osuđenog ratnog zločinca Vojislava Šešelja, rođenog u staroj hrvatskoj porodici iz Hercegovine. Kao šef Radikalne stranke, narodni poslanik Skupštine Srbije i kao osuđeni ratni zločinac medijska zvijezda Beograda, u srbijanskoj Skupštini je poderao i zapalio zastavu Hrvatske u trenttku kad je u njoj boravio predsjednik hrvatskog Sabora sa delegacijom.

Kao so na ljutu hrvatsku ranu, došla je izjava budalastog mandova, Aleksandra Vulina kojom je uvrijedio Hrvatsku, na šta je ova odgovorila da je on u njoj „persona non grata“. Osudi Vulina su podržala i dvojica ustaša. Na ustaški način – zastavom sa natpisom za „Dom spremni“ u Jasenovcu – mjestu ustaškog zločina nad Srbima, Romima i Jevrejima, i manjem broju drugih naroda. I to u vrijeme obilježavanja godišnjice zatvaranja logora u kojem je stradalo oko 90 hiljada muškaraca, žena i djece.

Na nezavršeni Drugi svjetski rat, nastavlja se verbalna artiljerija rata 1991-1995. godina. Zvanična istorija srpskog političkog i državnog establišmenta veli da su Hrvati bez razloga napali hrvatske Srbe i na kraju ih „Olujom“ protjerali sa vatrenih položaja i sa rodnih ognjišta. Samo podsjećamo da zvanična Srbija tvrdi da nije učestvovala u „građanskim ratovima“ u Sloveniji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, već je samo poslala 300.000 vojnika sa svim oružjem!

Naravno, „sve ove ratove“ medijski prate tabloidne hrvatske i srpske radio i tv-postaje, printani mediji i ergele dvorskih „eksperata“, od ustašoidnog Raspudića do četnikolikog Jovićevića. I sve se to događa između evropsko-unijske Hrvatske i Srbije koja radi na tome da i ona to postane. Sa svim ustašama i sa svim četnicima!

O tempora, o mores! (Piše: Ekrem AVDIĆ)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here