Podsjetnik: Samo dva igrača ostala u Slobodi od finala Kupa BiH

0
317

U maju 2016. godine tuzlanska Sloboda igrala je finale Kupa BiH. S Radnikom iz Bijeljine na Tušnju bilo je neriješeno 1:1, u gostima potop – 3:0 za Bijeljince.

Ono što je zanimljivo svakako je činjenica da su iz ekipe koja je u maju pokušavala doći do svog prvog trofeja, znači prije nešto više od godinu i po dana, danas ostala samo dva igrača – Adnan Salihović i Perica Ivetić.

U stvari, Ivetić je također napustio Tušanj, da bi se sada vratio u polusezoni, pa ispada da je klupske i trenerske “šeme” preživio jedino Salihović, mada je i on kratko boravio u Slogi iz Simin Hana.

Kakva se kadrovska politika vodi u Slobodi govori podatak da skoro svake sezone promijeni skoro kompletan tim. Teško je reći da li više igrača napusti Tušanj poslije završetka prvenstva ili na polusezoni, kao sada. Toliko, otprilike, i dođe “novaka”.

Dok druge ekipe zadržavaju okosnicu ekipe, poput Zrinjskog, Širokog Brijega, Krupe itd. , pa sukladno tome imaju ciljeve do kojih obično dođu, u Slobodi je kao po onoj narodnoj “idi mi, dođi mi”.

U isto vrijeme promijenjena su tri trenera: Musemić, Jagodić, Petrović, pa kad se sve sabere, ispada da je na Tušnju teško ostati na duže staze i sačuvati ekipu i trenera barem za dvije sezone. Da je riječ o prodaji igrača i zaradi, još bi s ei razumjelo, ali…

A kad nije tako, znači da se puno troše novci, da nema strategije ulaganja i stvaranja ekipe, pa onda ne treba čuditi što se “crveno-crni” češće bore za opstanak nego li za trofeje. Nažalost! (tl – Foto: Miroslav Petrović)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here