Počelo uređenje terena u dvorištu nekadašnjeg DTV “Partizana” u Kreki (Foto)

0
712

Realizacija programa obilježavanja 40.godišnjice UG “Kreka” počela je sadnjom nekoliko stabala, a potom uređenjem sportskih terena u dvorištu nekadašnjeg DTV “Partizana”.

Višegodišnja upornost članova ovog udruženja koji traže da se Kreki vrati ono što joj je tokom rata i poslije oduzeto, isplatila se.

Radnici “Cestotehnika” u utorak su počeli radove na uređenju nekadašnjeg sportskog poligona u ovom naselju. Tereni na kojima su se nekada igrale odbojkaške, rukometne, nogometne i košarkaške utakmice, bit će uređeni kako bi se tokom narednih mjeseci ovdje organizovalo više turnira u raznim disciplinama, s ciljem vraćanja sporta u Kreku, s obzirom na to da trenutno u ovom dijelu Tuzle djeluje jedino Stonoteniski klub “Kreka”.

Ako sve bude kako je isplanirano i dogovoreno s “gradskim ocima”, iduće godine trebala bi početi izgradnja novog društvenog doma u kojem će biti ambulanta, izložbeni prostor, prostorija za UG “Kreka” i drugi sadržaji.

Članovi udruženja na čelu sa predsjednikom Zoranom Petrovićem i predsjednikom UO UG “Kreka” Dervišom Čičkom, realizovat će tokom godine niz aktivnosti kako bi obilježili jubilej najstarijeg udruženja u Tuzli s neprekidnim kontinuitetom djelovanja. (tl, Foto: Derviš Čičko i “Cestotehnik”)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here