Počele pripreme rukometaša Sloboda Solane, Davor Kadić novi kapiten (Foto)

0
858

Prigodnim obraćanjem dopredsjednika Damira Bećirovića, trenera Mirze Bulića i člana UO Bakira Buljugije, u dvorani Mejdan označen je danas početak priprema rukometaša Sloboda Solane za novu sezonu.

Bećirović je naglasio da igrači moraju imati na umu da igraju za klub koji je bio dvostruki prvak BiH, Buljugija im je poželio dobrodošlicu, dok je Bulić objasnio plan priprema.

Potom je uslijedilo zajedničko fotografiranje, a potom su se svi preselili na stadion Tušanj  gdje je održan prvi trening.

Nije se pojavio zbog obaveza Bulićev pomoćnik Nedim Đug, a među prisutnih 25 rukometaša nedostajali su veterani Benjamin Hrustić i Muamer Sejdinović, koji su izostali zbog poslovnih obaveza.

Ovogodišnja pojačanja ekipe su Davor Kadić i Arnad Hamzić (Konjuh), koji su u karijeri već igrali za “solare”, kao i Edin Cerić koji se vratio iz Kaknja. Mladi Kerim Torlaković došao je iz sarajevske Bosne, a Enes Skopljak i Amer Denjo iz ekipe Kaknja.

Osim njih, prozivci su se odazvali: Tarik Fares, Kasim Arnus, Josip Ventić,  Sabahudin Kuljaninović,  Sandro Dostica, Ermin Jusić, Emir Salihović, Zdravko Čajić, Mirza Jusufović, Amar Jusufović, Dino Mehić, Redžo Kahrić, Jasmin Suljagić, Adi Omeragić, Eldin Hajdarević, Admir Kišić, Ismar Zulić, Harun Hamzabegović i Danijel Sabljić.

Trener Bulić je rekao da će se do 18. augusta raditi u Mejdanu, na Tušnju i na Slanoj Banji, da će potom početi uigravanje za prvenstvo koje bi trebalo početi 15. septembra sa 16 ekipa u ligi.

Rekao je da je u planu i mini turneja od tri dana, na kojoj se planira odigravanje dvije utakmice, mada se još ne zna gdje će biti turneja.

Naglasio je da je za novog kapitena imenovan Davor Kadić, te da će on biti njegova desna, odnosno, produžena ruka i da ga svi moraju poštovati. Slično kao i veterana – golmana Danijela Daću Sabljića, koji je u godinama kada neki razmišljaju o sportskoj mirovini, odlučio da pomogne ekipi i mladim suigračima da brže stasaju, a svi zajedno izbore povratak u elitu bh. rukometa, što je glavni i jedini cilj u predstojećoj prvoligaškoj sezoni.

Sve je rečeno, ostaje da se vidi hoće li biti i učinjeno. Muški rukomet bi u ovoj sezoni mogao biti – lijepa tuzlanska priča! (mp – Foto: Miroslav Petrović)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here