Počela sezona kupanja na sva tri jezera “Pannonice”

0
542

Na Panonskim jezerima u Tuzli danas je zvanično počela sezona kupanja, mada je zahvaljujući povoljnim vremenskim prilikama kupača bilo i prethodnih dana.

Ljudi prate vremensku prognozu i na najavu pljuskova, kao danas, nerado se odlučuju na cjelodnevnu posjetu jezerima i kupanje. Vremenom, kada se primakne ljeto, posjeta će rasti, dok je špica u julu i prvoj polovini augusta.

– Danas smo počeli s komercijalnim radom, po cijenama koje su ranije objavljene. Prvi je dan i rano je govoriti o masovnoj posjeti. Jučer je, recimo, bilo oko 1.500 posjetilaca, ali je ulaz bio besplatan – izjavio je za naš portal Maid Porobić, direktor JKP „Pannonica“ Tuzla.

Porobić je rekao da su odustali od manifestacija zvaničnog obilježavanja početka turističke sezone, ali da su posjetiocima osigurali brojne zanimljive sadržaje i primjerenu ugostiteljsku ponudu.

– Od Kantonalnog zavoda za javno zdravstvo dobili smo certifikat o ispravnosti vode i za nas je to najvažniji uslov za početak rada – dodao je Porobić.

Za ovogodišnju turističku sezonu utvrđene su nove cijene ulaska na kompleks jezera. Dnevne ulaznice za odrasle osobe od 1. do 30. juna i od 16. do 31. augusta iznosit će 4 marke, a od 1. jula do 15. augusta 5 maraka.

Za penzionere, ratne i civilne invalide cijena iznosi 3 marke, a 4 u punoj ljetnoj sezoni.

Djeca dobi od dvije do sedam godina plaćat će dvije, odnosno tri KM.

Naposljetku, ulaznica za vrijeme poslije 17 sati koštat će 2 marke, odnosno 3 u špici sezone, dok će djeca i povlašćene kategorije plaćati jednu marku, odnosno, 2 KM u punoj ljetnoj sezoni. (tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here