Pioniri Slobode i Loznice pobjednici Memorijalnog turnira „Srđan Aleksić“ (Foto)

0
389

Trofeji 4. međunarodnog memorijalnog turnira „Srđan Alaksić“, koji je danas završen u Tuzli, uz sudjelovanje 10 ekipa iz Srbije i BiH, pripao je pionirima tuzlanske Slobode i Loznice.

Mladi nogometaši Slobode – 2007/2008. godišta, u finalu turnira pobijedili su ekipu Pjetlić iz Tuzle rezultatom 4:3, nakon izvođenja „penala“.

Treće mjesto pripalo je ekipi Loznice.

U ovoj kategoriji najboljim igračem proglašen je Arslan Dizdarević (Sloboda), najbolji golman je njegov suigrač Daris Begić, dok je Benjamin Zukić (Pjetlić) nagrađen kao najbolji strijelac turnira.

U konkurenciji igrača 2009/2010. godišta pobjednički pehar pripao je ekipi Loznice koja je u finalu s 2:0 pobijedila ekipu Zvijezde 09 – Akademija Sava Milošević iz Bijeljine.

Treće mjesto zauzeli su pioniri ekipe Bambi iz Tuzle.

U ovoj kategoriji najboljim golmanom proglašen je Marko Miljanović (Zvijezda 09 – ASM), najbolji strijelac je Balša Božić (Loznica), dok je njegov suigrač Nikola Simić proglašen najboljim igračem turnira.

U revijalnoj utakmici reprezentacija RSI pobijedila je veterane Slobode rezultatom 1:0.

Turnir u Tuzli igra se u spomen na heroja iz Trebinja Srđana Aleksića koji je 1993. godine izgubio život spašavajući sugrađanina Alena Glavovića.

– Lik i ime Srđana Alakesića danas su simboli herojstva i odbrane ljudskosti u našoj državi, pa i šire i u njegovu čast već četvrtu godinu organizujemo turnir za mlade nogometaše – izjavio je za Fenu Mirsad Gavranović, predsjednik Udruženja RSI Tuzla, koje organizuje ovaj tradicionalni turnir.

Pehare i priznanja dobitnicima su uručili Zijad Lugavić (Gradska uprava), Sabina Hukić (Pivara) i Mirsad Gavranović. (mp, Foto: Darko Zabuš)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here