Pijani starac pucao u dvorištu pa repetirao pušku na policajce

0
463

Policajci iz Kozarske Dubice uhapsili su juče S. J. (71) iz mjesta Parnice nakon što je pucao u dvorištu svoje porodične kuće, a potom pušku repetirao i na policajce.

Kako je saopšteno iz PU Prijedor S. J. se na teret stavlja krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

Naime, policijskoj stanici u Kozarskoj Dubici u nedjelju oko podneva je prijavljeno da u mjestu Parnice u dvorištu porodične kuće S. J. puca iz vatrenog oružja.

Po zaprimljenoj prijavi na mjesto događaja upućeni su policajci Policijske stanice Kozarska Dubica. Dolaskom u Parnice u dvorištu porodične kuće, zatekli su S. J. koji je u rukama držao lovačku pušku.

Primjetivši policajce on je počeo psovati i vrijeđati ih, a potom je i preklopio lovačku pušku.

U namjeri da spriječe S. J. da upotrijebi oružje, te na taj način zaštite njegov, ali i svoj život policajci su više puta izdali naređenje da odloži oružje, a što je osumnjičeni nakon određenog vremena i učinio, te lovačku pušku odbacio na zemlju u pravcu policijskih službenika.

On je odmah uhapšen i podvrgnut alkotestiranju, a tom prilikom je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu, dok je prilikom pregleda osumnjičenog kod njega pronađena pripadajuća municija za lovačku pušku.

Nakon kompletiranja predmeta protiv S.J. Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, biće dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje. (Faktor.ba)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here