Petrović: Senzacionalno je što u kadru imamo 12 mladih igrača! (Video)

1
524

Nogometaši Slobode vratili su se danas iz Antalije, odradili su jedan trening, a onda su otišli na zasluženi dvodnevni odmor.

Slavko Petrović: Veoma sam zadovoljan urađenim na pripremama u Antaliji (Foto: Miro Petrović)

Nakon 13 dana rada u Turskoj dojmovi trenera Slavka Petrovića su veoma povoljni i kaže da su pripreme obavljene veoma dobro i kvalitetno.

– S putem smo bili 13 dana, ali smo jako puno radili 11. Odradili smo 16 treninga, odigrali tri utakmice, igrači su odradili sve kako treba iako smo u sve ušli jako umorni, tako da mogu reću da sam zadovoljan – rekao je Petrović u razgovoru za TuzlaL!VE.ba, dodavši da rezultati nisu bili u prvom planu, nego taktički rad, ali je podvukao da je ekipa najbolje djelovala u posljednjoj utakmici u kojoj su pobijedili ekipu iz Kazahstana 2:0, a mogao se susret završti s mnogo više golova.

Uz iskusne igrače, na pripremama je bilo dosta mladih igrača. Petrović je i s njihovim angažmnom jako zadovoljan. Za njih je rad bio veoma paklen, vidno su sve teško podnosili, ali to je normalno uhodavanje za seniorski nogomet.

– Među njima je dosta talenata koje treba brustiti. U svakom momentu davali su sve. Nesretna okolnost su te dvije kardinalne greške (protiv Tom Tomska – op.a.), ta dva glupa penala i izgubili smo 2:1, ali se mora reći da su momci i prije i poslije golova bili bolja ekipa.

Trener Slobode posebno apostrofira jednu važnu činjenicu, a to je puno mladih u ekipi.

– Senzacionalno je da mi u kadru imamo 12 mladih igrača. Izvuči teret s njima nije lako, ali ni nemoguće. Jako je bitno da smo doveli iskusne igrače koji će im biti vođe na terenu – podvlači “coach” Slobode.

Nema dileme da li su novi igrači pojačanja i navodi da je to, otprilike, ono što je očekivao u prelaznom roku.

– Bilo je malo slobodnih igrača u opticaju i mislim da smo uradili dobar prelazni rok. Niko tu nije samovoljno radio, to je bilo permanentno dopunjavanje uprave i trenera. Uvijek je bilo da ja odlučujem o tome radi li se o igraču koji može da nam pomogne, a uprava je bila tu da odluči može li se sve finansijski završiti. Kapiten Ivetić pokazuje na svakom koraku da je pravi kapiten. Terzić je u početku imao veće probleme jer su mu oba palca na nogama bili crni, zagnojeni i krvavi, ali je na zadnjoj utakmici sve odradio jako dobro. Rustemović je borac i sigurno će biti pojačanje mada nije odradio sve bazične pripreme. Mijić je igrač koji tehnički nema mane i sigurno je jedan od najboljih igrača u našoj ligi. Bekić je permanentno imao neki maler da odsustvuje s treninga. Bilo da je u pitanju zagnojeni palac ili gripa koja ga je uhvatila. Ali, sa svim tim igračima možemo biti kompletno zadovoljni – naglasio je trener Petrović, potencirajući posebno napredak Husića, Osmanagića, Grahovca i Ignjatovića.

Pogledajte kompletan razgovor koji smo danas na Tušnju vodili sa šefom stručnog štaba Slobode. (mp)

1 komentar

  1. Vidjećemo šefe koliko će ih igrati kad počne prvenstvo
    Svi se treneri hvale mladim igračima a oni završavaju u drugim klubovima dok na Tušanj dolaze isluženi igrači

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here