Pet dana urnebesnog smijeha i zabave uz festival Cest is d’Best

0
170

Popularni festival ulične umjetnosti Cest is d’Best i ove je godine okupio velik broj izvođača sa svih kontinenata i izazvao oduševeljenje kod zagrebačke publike i turista koji već danima uživaju u brojnim žonglerskim, akrobatskim i muzičkim nastupima na nekoliko lokacija u centru grada, javlja Anadolu Agency (AA).

Tijekom pet dana održavanja Međunarodnog uličnog festivala Cest is d’Best posjetitelji će na osam lokacija u centru grada imati priliku vidjeti, zabaviti i nasmijati na stotine cirkuskih, likovnih i glazbenih točaka.

Nastupa oko 700 izvođača iz dvadesetak zemalja svijeta, a program najstarijeg i najvećeg uličnog festivala u Hrvatskoj donosi 700 sati živopisnog festivalskog programa.

Program obuhvaća pet plesnih večeri, dvanaest koncerata, dvadesetak predstava uličnog teatra te oko 150 atraktivnih cirkuskih nastupa.

Od glazbenih izvođača najistaknutiji su Zoran Predin i Akustični Franz, Letu Štuke i Los Caballeros.

Uz performanse i koncerte, može se uživati u egzotičnoj kuhinji iz Indije, Indonezije, Kine i Turske.

Direktor festivala Cest is d’Best Zlatan Jaganjac pozvao je sve koji mogu da dođu i posjete Cest is d’Best sa porukom kako je ovo “pet dana najboljeg tuluma u ovom dijelu Europe, a možda i svijeta”.

“Donosimo polet, energiju, kulturu i smijeh za sve ljude dobre volje: djecu, zaposlene, klaune, sindikalce, studente, penzionere, trubače, strance, domaće, hedoniste, idealiste, ekologe, lokal-patriote, sportaše, muzičare, glumce, filozofe, plesače, trkače, glasne i tihe, one koji plješću i one koji zvižde…”, poručuju organizatori ovog festivala.

I na ovogodišnjem festivalu moguće je vidjeti akcije poput utrke beba, utrke konobara, utrke čistača ulica s trokolicama, školu znakovnog jezika, najsporiju vožnju biciklom, lutajući klavir te čitav niz duhovitih i angažiranih likovnih instalacija.

U parku Zrinjevac organiziran je poseban program za najmlađe kao što su lutkarski i glumački igrokazi, oslikavanje lica te različite likovne radionice.

Festivalske glazbene i izvođačke pozornice raspoređene na nekoliko trgova u centru grada: na Jelačić placu, Cvjetnom trgu, u Bogovićevoj ulici, na Strossmayerovom trgu, u Tkalčićevoj ulici i na Zrinjevcu.

Festival se ove godine održava u pet dana, od 30. svibnja/maja do 3. lipnja/juna, a ulaz na sve točke festivala je besplatan, ali su dobrovoljne donacije svim izvođačima dobrodošle.

Međunarodni ulični festival Cest is d’Best po prvi put je održan 1997. godine i danas je najstariji ulični festival u Hrvatskoj koji promovira i izgrađuje kulturni izraz na ulici te turističku ponudu glavnoga grada Hrvatske.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here