Vasković: Paravojska u Narodnoj skupštini jezivi je znak da vlast otvoreno prijeti

2
530

Paravojska u Narodnoj skupštini jezivi je znak da vlast Otvoreno prijeti Foto: Arhiv / Vijesti.ba Fantomke na glavama, Puškomitraljez u ruci, Nož pod grlom, a nakon toga, Ti što rabe Fantomke na glavama, puškomitraljez u ruci i nož pod grlom, djelimično uniformisani, unisono poslagani, u Narodnoj skupštini Republike Srpske!
Kakva je to poruka?

Jeziva!

Sama činjenica da Oni koji nose Fantomke na glavama, puškomitraljeze u rukama, drže nož pod grlom… nisu dio nikakve zvanične vojne ili policijske organizacije, svjedoči da jesu Paravojna jedinica.

Šta takva jedinica radi u Narodnoj skupštini Republike Srpske i zašto Niko iz vrha vlasti ne govori o tome?

Zašto svi demantuju da se u RS ne pravi nikakva paravojska, a ćute o Paravojsci koja sjedi u Narodnoj skupštini, 12.12.2017. godine. I pažljivo sluša! Koga i šta?

Sigurno nisu došli na predavanje o demokratiji i parlamentarizmu, niti na grupno liječenje od sklonosti nasilju; Definitivno nisu tu ni kao veterani, jer je nepoznato gdje su se ti Nabildani, Nasilni, Militarizovani Tipovi, koji vole Fantomke na glavama, puškomitraljeze u rukama, nož pod grlom…, borili!

I za koga?!

Sama činjenica da Ti sjede u Narodnoj skupštini je, osim Jeziva, ujedno i Prijeteća poruka – Ti koji sjede u Narodnoj skupštini su, samim tim aktom, institucionalizovani, a parlament je postao Baza iz koje kreću paravojni odredi, sa Fantomkama na glavama, puškomitraljezima u rukama i Noževima, koji bi trebali završiti pod nečijim grlom! I u grlu!!!

Čijim, to zna Onaj/Oni koji su ih doveli u parlament i instruisali; ne o tome kako da se izliječe od alkoholizma, narkomanije, sklonosti nasilju, viška agresije…, već kome treba Nož, kome Puškomitraljez, a kome sve zajedno sa Fantomkom na glavi.

U skupštinu ih je doveo Nenad Stevandić, koji to demantuje; On je sklon paravojnim jedinicama – SOS, koji je iza sebe 1992. ostavio desetine mrtvih civila (Bošnjaka, Hrvata, Albanaca, Srba), a svoju ulogu u tim zločinima Stevandić, takođe, demantuje!

Nedeljko Čubrilović bi morao reći Ko je doveo Fantomke u Narodnu skupštinu! On je predsjednik skupštine i mora to znati; Mora za to ponijeti i odgovornost!!!

Režim otvoreno prijeti i slika iz Narodne skupštine je dio toga. To je Javna Prijetnja Nasiljem i Nasilnicima! Koja dolazi samo par mjeseci nakon što je taj isti parlament militarizovan, jer je u njega uvedena naoružana, uniformisana policija, što je presedan u svijetu.

Nakon policije, uniformisane i naoružane, Parlament su zauzeli pripadnici Paravojske.

Da li su bili naoružani ili su oružje ostavili na portirnici?!

Podatak da je u sastavu te jedinice i Damir Došen, presuđeni ratni zločinac za zločine počinjene u logoru Keraterm, kod Prijedora, svjedočanstvo je njihove stvarne uloge. I najava namjera.

Vlasti RS se upinju da demantuju bilo kakvu vezu sa Paravojnom jedinicom, ali da su to zaista htjeli učiniti nikada ih ne bi doveli u Narodnu skupštinu ili bi, ako ih je već Neko doveo, odmah sproveli istragu, kaznili počinioce i na taj način najkvalitetnije, najefikasnije i najefektnije demantovali sve tvrdnje o formiranju paravojnih struktura u ovom entitetu.

Ništa od toga nije učinjeno; Niti će, kako stvari stoje, biti učinjeno!

Ostaje opasna poruka, na koju stižu još opasnije opomene iz Svijeta.

Samo neko van sebe može to minimizirati, optuživati novinare da “izmišljaju”, a ne vidjeti stvarne opasnosti koje je događaj iz Narodne skupštine nadnio nad ovim entitetom.

Ta slika je najjasnije i najčvršće svjedočanstvo da je na djelu dalja militarizacija ovog entiteta – formiranje paravojske je drugi korak, jer je paraudba već formirana prije nekoliko godina. I djeluje snažno, prikrivena unutar MUP-a RS. Opštepoznata stvar!

General major Anton Valdner, komandant EUFOR-a u BiH, izjavio je da dešavanja oko Paravojne jedinice “nisu dobar znak međunarodnoj zajednici”; Samanta Pauer, vrlo uticajan američki diplomata, saopštila je da “Ovo nije priča iz 92, ovo se dešava sad”; O svemu je pisao “Gardijan”, njihov čuveni novinar Džulijan Borger; Stižu nove i nove reakcije, odreda nepovoljne po Republiku Srpsku. I veoma opasne.

Ukoliko vlasti RS smatraju da će ih nabildani nasilnici zaštiti u nekoj eventualno kritičnoj situaciji, onda su u grdnoj zabludi: Fantomke su spremne opljačkati, prijetiti, prebiti pojedince, šepuriti se ulicama… i ništa više od toga.

Svjesna je toga vlast, zato ih je i angažovala – za prijetnje, prebijanje pojedinaca, nasilje nad slabijim…

O svemu ostalom, ozbiljnijem, dođe li do toga, moraće Narod, jer će u takvoj situaciji Glavni akteri, u pratnji Fantomki, zbrisati sa ovih prostora. Dežavi!!!(Blog: Slobodan Vasković)

2 Komentari

  1. Jednostavno ne mogu da vjerujem da niko od ove naše političke marve ne reaguje, ne za skupljanje jeftinih političkih poena nego za rješavanje problema prije kulminacije. STOKO POLITIČKA BUDI SE, bori se pravnim metodama dok ima vremena!

    • Zar je moguce da Srbi imaju paravojske? Pa oni su nebeski narod i ne bi tako nesto mogli uraditi radi casti i obraza hahaha

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here