Palestinski čelnik u posjetu Kubi, ima kubansku podršku za osnivanje palestinske države

0
308

Novi kubanski čelnik Miguel Diaz-Canel primio je jučer u Havani palestinskog predsjednika Mahmuda Abasa i dao mu potporu za osnivanje palestinske države. “Miguel Diaz-Canel ponovio je trajnu potporu Kube neotuđivom pravu Palestinaca da formiraju svoju vlastitu državu, s granicama prije 1967. i Istočnim Jeruzalemom kao glavnim gradom”, objavili su službeni kubanski mediji.

Kuba je također odbacila “unilateralnu odluku američke vlade da prizna Jeruzalem za glavni grad Izraela i premjesti tamo svoju ambasadu”, dodaju mediji.

Abas je zahvalio Kubi za potporu njegovom narodu, objavila je kubanska novinska agencija. Palestinski čelnik u subotu završava svoju turneju po Latinskoj Americi, tijekom koje je posjetio i Venezuelu i Čile, dvije zemlje koje su također dale potporu osnivanju palestinske države.

Američki predsjednik Donald Trump objavio je u prosincu odluku da prizna Jeruzalem za glavni grad Izraela. Premještanje američke ambasade predviđeno je za 14. svibnja kako bi se vremenski poklopilo sa 70. obljetnicom stvaranje Države Izrael.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here