Otvoreno klizalište na Panonskim jezerima u Tuzli (Foto)

0
397

Prigodnim svečanim programom i nastupom članica klizačkog kluba “Olimpik” iz Beograda na komplesku Panonskih jezera u Tuzli večeras je otvorena 12. sezona klizanja.

Nekoliko stotina građana prisustvovalo je svečanom početku nove sezone klizanja, a gošće iz Beograda svojim nastupom na ledenoj plohi i atraktivnim akrobacijama izmamile su aplauze prisutnih.

Voditelj sportskih aktivnosti JKP „Panonica“ Tuzla Muhamed Smajilefendić istako je u izjavi za medije kako se nada da će klizalište i ove sezone biti dosta posjećeno kao što je to bio slučaj prethodnih godina.

“I ove sezone zahvaljujući našim sponzorima pripremat ćemo dosta zabavnih manifestacija na ledenoj plohi uz neizostavne nagradne igre. Tu će biti maskembal na ledu, klizibal, dječija nova godina, igre bez granica za djecu.

Uz sve ove zabavne događaje polovinom decembra sa radom kreće i škola klizanja što je idealno za naše mališane da nauče klizati tokom zimskog raspusta” – kazao je Smajilefendić. Generalni sponzor klizališta je društveno odgovorna kompanija “Coca- Cola” koja je prigodnim poklonima nagradila mališane.

Praznično uređeno klizalište zaista že pružati čaroban ambijent svim posjetiocima posebno u večernjim satima. Podsjetimo, nakon nekoliko sezona ledena ploha je sa Trga slobode premještena na kompleks Panonskih jezera. (Tuzlanski.ba, foto: TL)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here