Otvoren Ured za privrednike pri Gradskoj upravi Tuzla

1
331

Ured za privrednike pri Gradskoj upravi Tuzli, koji je otvoren danas, olakšat će administrativne procedure i dati doprinos razvoju privrede u tom gradu.

Riječ je o službi koja ima za cilj skraćivanje i olakšavanje administrativne procedure poduzetnicima i obrtnicima, poslužit će za pokretanje novih biznisa, ali i svim građanima koji imaju registrovanu neku od djelatnosti na području Tuzle.

Tuzlanski poduzetnik i vijećnik Gradskog vijeća Tuzla Mensur Alić, koji je pokrenuo inicijativu otvaranja ovog ureda, naglašava da će ovaj ured poslužiti da se ojača ekonomski razvoj Tuzle.

-Ljudi koji se bave biznisom nemaju vremena da hodaju od kancelarije do kancelarije prikupljajući dokumentaciju, kao đto je tpo do sada bio slučaj – navodi Alić.

Poručuje da je cilj da ubuduće poduzetnik, privrednik, obrtnik, koji želi da ostvari nešto u ovom gradu, uposli radnika ili sebe, da ne čeka na šalteru već direktno ulazi u ovaj ured i obavlja razgovor. (ag, tl)

Download PDF

1 komentar

  1. Joj mati moja kad se sjetim raosa tuceta baceta becira bas mi je drago da se konacno pojavi takav privrednik kakav mensur alic da nam pokaze kako treba raditi9

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here