Osvajači srebra na SP u sjedećoj odbojci svečano dočekani na tuzlanskom aerodromu (Foto)

0
239

Reprezentativci Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci, koji su u nedjelju na Svjetskom prvenstvu u Holandiji osvojili drugo mjesto, danas su sletjeli na Međunarodni aerodrom.

Viceprvake svijeta danas su na tuzlanskom aerodromu dočekali brojni građani koji nisu krili ogromno zadovoljstvo zbog uspjeha koji su postigli srebrni momci.

“Ovo je za nas bilo možda i najteže finale, ali mislim da smo napravili veliki uspjeh. Znali smo da nas čeka težak put, jer smo imali problema o kojima ranije nismo željeli pričati kako se ne bi pomislilo da tražimo alibi”, rekao je kapiten Sabahudin Delalić te se zahvalio svima onima koji su ih danas dočekali na Međunarodnom aerodromu Tuzla.

Želja bh. reprezentativaca prilikom odlaska u Holandiju bila je plasman u finale takmičenja te u konačnici Paraolimpijske igre.

“Potajno smo se nadali da možemo ostati na svjetskom tronu i savladati Iran, međutim, nismo uspjeli ovoga puta. Imali smo najteži put do finala otkako igramo. Bilo je veoma teško i s psihološkog aspekta, ali smo se uspjeli izdići i ostvariti rezultat. Iako nije zlatna medalja, mišljenja sam da je najvrednija dosad”, rekao je bh. reprezentativac Ermin Jusufović

Podsjetimo, izabranici selektora Mirze Hrustemovića u nedjelju su poraženi od ekipe Irana rezultatom 3:0 u setovima, a na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu bh. odbojkaši su u grupnoj fazi takmičenja savladali selekcije Iraka, Egipta i Poljske.

U četvrtfinalu takmičenja naša reprezentacija je eliminiarala Rusiju s 3:1, a isti rezultat je u polufinalu zabilježila i protiv Brazila.

Nažalost, ovaj put naša selekcija nije uspjela odbraniti titulu prvaka svijeta osvojenu prije četiri godine u Poljskoj. Naši zlatni momci su, osim 2014. bili najbolji na svijetu 2002. i 2006. godine. (Klix.ba, LZ, tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here