Oštraković: Ahmetbegović je završila sezonu, možemo se revanširati ekipi Livna! (Foto)

0
449

Nakon što su u prošlom kolu pobijedile ekipu Bugojna (67:49) i, ujedno, prekinule seriju poraza, košarkašice Jedinstva Piemonte s dosta optimizma očekuju sutrašnji susret protiv Livna.

Mirza Ostrakovic, trener Jedinstva Piemonte (Foto: Miro Petrovic)

Riječ je o odgođenoj utakmici 17. kola prvenstva BiH, koja nije odigrana u vrijeme velikih snježnih padavina, zbog čega Livnjanke nisu mogle doputovati u Tuzlu.

– Ekipu Livna ocjenjujem mladom i poletnom, uostalom, kakva je i naša, ali ne i bezazlenom na parketu. Vjerujem da imamo „mrvicu“ iskustva više od njih i da ćemo posao odraditi kako treba – kaže za Fenu trener Tuzlanki Mirza Oštraković.

U prvom dijelu sezone Livno je ubjedljivo porazilo Tuzlanke (74:55), pa iako utakmica ne rješava ništa bitno u finišu prvenstva, u taboru domaćina postoji dobra motivacija za revanš.

Naida Nurkić, mlada i talentirana košarkašica Jedinstva Piemonte (Foto: Miroslav Petrović)

Oporavila se i u ekipu protiv Bugojna vratila mlada Naida Nurkić, dok ni na ovoj utakmici zbog povrede neće nastupiti kapitenica i najbolja igračica Jasmina Ahmetbegović.

– S obzirom na to da je skoro kraj prvenstva, odlučili smo da Ahmetbegović ne nastupi u preostale dvije utakmice. Ne želimo rizikovati novu povredu, a osim toga, ako ostale igračice odigraju kako mogu i znaju, možemo i bez nje doći do naše šeste pobjede – zaključio je Oštraković.

Utakmica Jedinstvo Piemonte – Livno igra se sutra od 19.00 sati. (mp)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here