Osnivačka skupština: Edim Kadić predsjednik KO LDS-a TK (Foto)

5
1015

Politička scena u Tuzlanskom kantonu od večeras je bogatija za novu političku snagu, Liberalno demokratsku stranku BiH.

Nakon obnavljanja rada ove stranke na području grada Tuzle, večeras je u Kristalnoj dvorani Hotela “Tuzla”, uz prisustvo velikog broja građana i članova, održana osnivačka skupština i promotivni skup Kantonalnog odbora LDS TK.

Za predsjednika KO LDS-a izabran je Edim Kadić, magistar ekonomskih nauka iz Tuzle. Također je izabran Kantonalni odbora od 12 članova, u koji su ušli izabrani delegati iz općinskih i gradskih organizacija LDS-a Tuzle, Živinica, Lukavca, Gračanice, Gradačca, Srebrenika, Doboj Istoka, Kalesije i Kladnja.

Na večerašnjem skupu članovima i simpatizerima obratili su se Maja Hodžić uime GO LDS-a Tuzla, Haris Redžić, privrednik i vlasnik više kompanija koji je predložen za člana Predsjedništva stranke, te generalni sekretar LDS-a Bojan Zec Filipović.

Amir Husarić predsjednik LDS-a BiH u svom obraćanju istakao je da i „ljevica“ i „desnica“ u Bosni i Hercegovini treba da se ugledaju na liberale, jer “dok oni obećavaju građanima Evropu, mi smo kroz članstvo u ALDE već tamo”.

Novoizabrani predsjednik KO LDS TK, Edim Kadić naglasio je da je stvarno vrijeme da građani Bosne i Hercegovine vide koje su to snage nosioci progresa u ovoj državi, a koje kočničari, uz poziv za sve da „gradimo našu budućnost zajedno“.

Kao počani gost skupu se obratio i osnivač i prvi predsjednik LDS BiH Rasim Kadić.

Podsjećamo da je LDS BiH jedna od rijetkih političkih partija u našoj zemlji koja se može pohvaliti evropskim identitetom, jer je članica Alijanse liberalnih demokrata Evrope (ALDE), rečeno je na večerašnjem skupu u Tuzli.

Najavljen je bio dolazak i Čede Jovanovića, predsjednika Liberalno-demokratske partije Srbije, ali je izostao zbog spriječenosti, te je učesnicima osnivačke skupštine uputio pismo s izrazima podrške i želja za uspješno djelovanje. (tl)

Download PDF

5 Komentari

    • “mile”: de nam reci ko je tebi dobar, da znamo. Ovako, protiv svih si, a najvise protiv Jasmina. gdje ti je uzeo tal?

  1. koji je ovak mile dosadan
    kad god neko nesto objavi on zaprduje
    sretno nečem neuprljanom u politici kao i ljudima u ovom projektu

    • Ovaj “mile” je jedan od rijetkih koji ukazuje na marifetluke Imamovica, Bijedica, Ilica, Bejbića i ostalih korumpiranih tipova iz opštine. Zato, kome smeta što “naprđuje” nek ide gdje “mile” nije, a ja mu dajem podršku

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here