Osam klubova traži regularnost takmičenja u Prvoj nogometnoj ligi FBiH

0
262

Predstavnici osam klubova Prve nogometne lige Federacije BiH danas su upitili pismo čelninicima Nogometnog saveza FBiH u kojem traže hitno djelovanje u cilju zaštite regularnosti takmičenja.

Na radnom sastanku u Vogošći predstavnici NK Travnik, FK Rudar Kakanj, FK Bosna Sema, NK GOŠK Gabela, NK Bratstvo, FK Velež, FK Radnički Lukavac i NK Bosna Visoko jednoglasmo su prihvatili osnivanje udruženja klubova Federacije BiH i skoro sazivanje osnivačke skupštine udruženja.

Sa sastaka je upućen poziv i drugim klubovima da se priključe ovom udruženju.

– Tokom sastanka, razgovarano je o regularnosti takmičenja, sudijskoj komisiji, te pronalaženju načina
za što regularnije takmičenje do kraja ove sezone. Posebno je istaknuto da je u proteklom periodu
zabilježen niz kardinalnih sudijskih pogrešaka na štetu svih klubova koji se takmiče u Prvoj ligi FBiH.

Predstavnici prisutnih klubova su donjeli jedinstven stav da je regularnost takmičenja potpuno
narušena – navodi se u sapćenju koje je potpisala Amina Krnjić, PR menadžer NK Travnik.

Na sastanku je dogovoreno da se pozovu čelnici Nogometnog saveza FBiH da što prije ispitaju dosadašnja dešavanja u ovoj sezoni, sa posebnim osvrtom na utakmice drugog dijela sezone.

Predstavnici klubova koji su prisustvovali današnjem sastanku usvjili su jedinstvene zahtjeve koji su adresirani na Nogometni savez FBiH. U zahtjevima se traži smjena Komisije za suce i suđenje NS FBiH, suspenzija sudaca Mirze Kazlagića i Kenana Bajraktarevića na svim utakmicama Prve lige FBiH do kraja prvenstva.

Ukoliko se što prije i hitno ne udovolji navedenim zahtjevima klubova, jedinstveni smo u stavu da nećemo igrati 23. kolo Prve lige FBiH te da idemo nakon toga razmotriti i naredne korake, a u cilju potpune regularnosti takmičenja – navodi se u saopćenju. (ag, f, tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here