Organizatori protesta u Srbiji pisali Vučiću: Dobili ste mandat da budete predsjednik svih građana

0
159

Organizatori protesta “Stop krvavim košuljama” poručili su danas u pismu predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da je dobio mandat da bude predsednik svih građana, a ne da se obračunava sa svima koji se usude da misle, javlja Anadolu Agency (AA).

“Vi želite podanike, a ne građane i zato danas imate kolone onih koji ne žele da žive u društvu koje stvarate”, poručili su organizatori u pismu.

Kako su naveli, jasno im je Vučić stavio do znanja da u Srbiji postoje “građani, roditelji i deca drugog reda”.

“Svi oni koji se usude da slobodno kažu šta misle postaju neprijatelji i treba ih udaviti u blatu tabloida”, navodi se u pismu.

Takođe, naveli su da je svakog dana neprijatelj nov.

“Nekada su to bili Slavko Ćuruvija i Oliver Ivanović, a danas smo mi vaša meta. Danas smo mi narkomani, strani plaćenici, izdajnici”, naveli su u pismu.

Oni su Vučića upitali da li ih kažnjavaju zato što su se u jednom intervjuu usudili da ukažu u kakvim neregularnostima vlada i što su organizovali proteste građana, koji su “pokazali da ga se ne plaše”.

“Da li nas kažnjavate zbog toga to zahtevamo da se zakoni poštuju, i da svi građani imaju podjednaka prava? Da li kažnjavate naše roditelje jer su nas učili da slobodno mislimo? Da li kažnjavate naše bake i deke jer su nam govorili da glavu uvek držimo podignutu?”, upitali su u pismu.

Organizatori su Vučića upitali i da li su “njihove porodice i ljudi koji šetaju za njega građani drugog reda i neprijatelji”.

“Da li nas sve treba zasuti katranom i perjem da bi se sakrila istina? Da li treba da prestanemo da postojimo”, pitali su organizatori protesta.

U pismu su naveli da se obraćaju Vučiću, jer je on “urednik skoro svih medija u Srbiji”.

“Pišemo vama da bi ostao javni trag o tome kako je Srbija postala zemlja nasilja, mržnje i javne diskreditacije za vreme Vaše vladavine. Mi se Vaše kampanje nismo uplašili. Nismo, jer nam je od straha jača želja da živimo u slobodnoj zemlji, u kojoj je svaki čovek poštovan i jednako važan, poručuju organizatori protesta”, navedeno je u pismu.

Oni su poručili i da protesti neće nestati, čak i ako se o njima svako dana objavljuju najgore neistine.

“Nismo mi važni. Nisu ti protesti nastali zbog nas. Protesti su odgovor građana na vašu vladavinu, svakodnevno nasilje i neistine. Vreme je da shvatite da ne možete zastrašiti pet miliona građana, a samim tim ni jednog od nas. Mi imamo istinu na našoj strani, a vi sve ostalo”, poručili su Vučiću organizatori protesta “Stop krvavim košuljama”.

Protesti “Stop krvavim košuljama”, a pod sloganom “Jedan od pet miliona” održavaju se svake subote u Beogradu već petu subotu zaredom, a povod za njih je bio napad na jednog od lidera Saveza za Srbiju i predsednika Levice Srbije Borka Stefanovića kojem je pred skup SZS u Kruševcu razbijena glava.

Osim Beograda, građanski protesti u ove subote bili organizovani i u Nišu, Kragujevcu, Požegi i Novom Sadu.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here