OKK Sloboda podržava pokretanje ‘druge ABA lige’

0
257

Omladinski košarkaški klub Sloboda pozdravlja inicijativu regionalne košarkaške ABA lige o formiranju ”druge ABA lige”.

– Nakon održavanja Skupštine ABA Lige, OKK Sloboda je, pažljivo analizirajući donesene odluke, mišljenja da se rukovodstvo ABA Lige ispravno odlučilo za razvojni koncept koji na kraju treba da rezultira unaprjeđenjem košarke na ovim prostorima – stoji u saopćenju tuzlanskog kluba.

Čelnike Slobode raduje činjenica da se ideja o formiranju Druge ABA Lige ponovo aktuelizirala kao i informacija da do realizacije ove ideje može doći veoma brzo.

– OKK Sloboda Tuzla daje punu podršku za pokretanje Druge ABA Lige i smatra da bi učešće našeg tima u ovoj ligi doprinijelo ostvarenju strateških ciljeva kluba – saopćeno je iz tuzlanskog kluba.

Iz Slobode navode da su razvoj i afirmacija mladih igrača, te apsolutna finansijska stabilnost kluba i činjenica da je tuzlanski velikan među prvih pet klubova na prostorima bivše Jugoslavije po posjećenosti utakmica, garant rukovodstvu ABA lige za ponovno dovođenje ovog velikog takmičenja u Tuzlu.

OKK Sloboda Tuzla čestita rukovodstvu ABA Lige na uspjesima koje su ostvarili u prethodnoj sezoni, kako na sportskom tako i na finansijskom polju.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here