OKK Sloboda: Ivan Velić novi trener, zadatak spasiti lošu sezonu (Foto)

0
644

Ivan Velić novi je trener košarkaša OKK Slobode, saopćeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Tuzli.

Velić će tuzlanske košarkaše voditi do kraja ovogodišnjeg prvenstva, a ostavljena je mogućnost da se na klupi Tuzlaka zadrži i duže, ovisno o tome da li će ispuniti ciljeve klupske uprave koja je do sada već tri puta mijenjala trenere u aktuelnoj sezoni.

Veliću će, kako je objašnjeno, asistirati dosadašnji treneri Kavgić, Žunić i Sakić.

– Od danas je šef stručnog štata OKK Slobode Ivan Velić i on bi trebao kod igrača izazvati pozitivan efekat. Ne smijemo se igrati s ugledom kluba i onim što smo uradili za sedam godina na stabilizaciji i vraćanju na staze stare slave. Želimo u Ligi za opstanak ostvariti dovoljan broj pobjeda kako bismo i iduće godine nastupali u Ligi 12 – rekao je novinarima Aid Berbić, predsjednik OKK Slobode.

Očekuje se da će Velić večeras voditi prvi trening igrača OKK Slobode, a sutra i prvu zvaničnu utakmicu novog tima protiv mostarskog Studenta.

Sinoć je u Zadru Velić bio u stručnom štabu reprezentacije Hrvatske, kao pomoćnik izbornika Ivice Skelina, na utakmici protiv selekcije Holandije, dok je jutros krenuo put Tuzle, rečeno je Feni.

Velić je jedan od najtrofejnijih trenera ekipe Širokog s kojim je osvojio tri naslova prvaka i dva Kupa BiH. Nakon toga vodio je Jolly iz Šibenika, te Krku iz Novog Mesta. (mp, tl)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here