Ogledalo: Nakon Kuće slavnih Razu Mujanović će primiti i u Gradsku kuću!

2
454

U povodu prijema Razije Mujanović u FIBA-inu Kuću slavnih, u dvorani Mejdan danas će u čast velike košarkašice biti priređena revijalna utakmica Jedinstva i sarajevskog Željezničara (17 sati).

No, U Tuzli će se ovim povodom dogoditi i “malo čudo”: Razu će primiti i čelnici Gradske kuće, odnosno gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović.

Kad si slavan, svako te zove i pokušava se “očešati” o tebe.  A dok još nije zvanično postala slavna, mada je praktično to bila odavno, Razu Mujanović tadašnji načelnik Općine Tuzla, njegovo veličanstvo J. Imamović, odbio je primiti.

Naime, imala je Razija Mujanović, kao i još neke košarkašice evropskog prvaka Jedinstva Aide, problema s povratom stana.

Pokušavajući od “gradskih otaca” dobiti podršku za rješavanje svog problema, Raza Mujanović je zatražila prijem kod načelnika Tuzle, ali je ostala kratkih rukava, potvrdio nam je tadašnji resorni službenik gradske administracije.

Na kraju, slučaj je završio na sudu i “najbolja na svijetu” dobila je spor, a u medijima je kritikovala općinsku vlast na čelu s “prvim u Tuzlaka”. To je samo produbilo jaz između nje i čelnika Tuzle.

Danas je najavljen prijem za Raziju Mujanović u Gradskoj kući. Merhametli Raza ponovo će pokazati visok stupanj diplomacije i svakako će doći.

Ovim drugim poklonit će pokoji politički poen. Njima je to i bitnije uoči predizborne godine.
Vrata Gradske kuće širom su joj otvorena, za razliku od građana Tuzle.

Jučer je jučer, a danas je danas. Šta će biti sutra, ko to zna!

Naša posla, rekli bismo. Raza nacionale i Jasmin lokale! (as)

2 Komentari

  1. Majmun je to ali sve sto radi radi zbog sebe ne zbog drugih. Čudi me da Raza prihvatila poziv tog idiota. Tacno je da je svojevremeno nije htio primiti na razgovor.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here