Ogledalo: Asfaltiranje greškom počelo prije predizborne kampanje

0
534

ogledalo_komicSlužbenica Refija Mulahusejnović (45) iz Pašalića, Općina Gračanica, bila je iznenađena kada je jutros krenula u prodavnicu po hljeb i mlijeko i vidjela da se u njenom naselju priprema asfaltiranje puta.

“Odmah mi je bilo jasno da nesto “smrdi”. Znam da predizborna počinje 2. septembra, a izbori 2. oktobra i da je još rano za asfaltiranje. Po povratku iz prodavnice mlijeko sam stavila u frižider i odmah pozvala policiju”, govori uzbuđena sugrađanka.

I Mahmut Sarajlić (67) je sa balkona primjetio grupisanje mašina ali kako kaže, “ni u snu nisam mogao pomisliti da nam to mogu uraditi prije početka predizborne kampanje”.

Naime, jedan od gradskih čelnika je čuo kako su raspisani izbori i brze bolje poceo izdavati naloge za hitno asfaltiranje ulica koje razrovane stoje vec godinama. U skladu sa svojim ovlašćenjima dao je nalog za asfaltiranje Pašalića u mjesecu julu što će prema rijecima opcinskih vlasti biti zaboravljeno do 2. oktobra.

Ta ulica se inače, iz različitih razloga, često prekopava pa pojava radnika i priprema terena nikoga nije iznenadila. Tek kad je krenulo nasipanje asfalta zahvaljujući odgovornoj Refiji spriječene su teže posljedice”. Protiv odgovornih lica je već pokrenut disciplinski postupak, a stanovnicima Gračanice su date čvrste garancije da se ovakva greška neće ponoviti. (mč)

—————-
NAPOMENA: Rubrika Ogledalo je satiričnog karaktera i svaka sličnost sa stvarnim događajima je slučajna, ali često i namjerna. Redakcija ne odgovara za eventualne posljedice

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here