Oduzeta četiri putnička vozila vrijednosti oko 100.000 maraka

0
151

Po naredbi Općinskog suda Gradačac,  uz saglasnost Kantonalnog tužilaštva TK, službenici Uprave policije MUP TK-a (Odjeljenja za borbu protiv privrednog kriminaliteta i korupcije) jučer su izvršili pretres na više lokacija, pokretne i nepokretne imovine kojom raspolaže E.K. iz Gradačca, u cilju pronalaska predmeta koji potiču iz izvršenja krivičnog djela „Nedozvoljena trgovina“ propisano u članu 267. KZ FBiH.

Nakon izvršenog pretresa, privremeno su oduzeta četiri putnička motorna vozila novije proizvodnje i to: vozilo marke BMW serije 3, dva vozila marke VW Golf VII i vozilo marke Smart, ukupne vrijednosti od oko 100.000,00 KM te razna dokumentacija i drugi predmeti koji se dovode u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela.

E.K. je od strane službenika Odjeljenja za borbu protiv privrednog kriminaliteta i korupcije ispitan u službenim prostorijama MUP-a TK, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Nedozvoljena trgovina“.

U narednom periodu  u saradnji sa Kantonalnim tužilaštvom TK-a  biće preduzete i druge istražne mjere i radnje, a po okončanju istih nadležnom tužilaštvu bit će dostavljen Izvještaj o učinjenom krivičnom djelu, saopćeno je iz MUP-a TK.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here