Kadetsko prvenstvo u stonom tenisu: Krečanki Biogradlić tri medalje

0
441

Na Državnom prvenstvu Bosne i Hercegovine u stonom tenisu u kategoriji kadeta i kadetkinja, proteklog vikenda u Zenici, nastupilo je oko 100 igrača i igračica iz 18 klubova. Titule državnih prvaka osvojili su Adin Šećibović , član STK Mladost Zenica, i Harisa Mešetović, članica STK Hašim Spahić iz Ilijaša.

Drugoplasirani u kategoriji kadeta bio je Marko Šimunović iz Mostara, a trećeplasirani Toni Ramljak iz Aladže i Kemal Beganović iz Viteza, dok je kod kadetkinja drugoplasirana Marija Gnjatić iz Prijedora, a trećeplasirane Dora Čosić, članica kluba CM, i Džana Biogradlić iz kluba Kreka.

U parovima kod kadeta pobjednici su Šećibović/Šimunović, ispred para Forić/Kmetaš, a trećeplasirani su Barić/Kamenjaš i Jašarević/Burak.

U dublovima kadetkinja pobjedice su Biogradlić/Čosić, koje su u finalu savladale par Gnjatić/Mališ, a trećeplasirani su parovi Mešetović/Spahić i Biogradlić/Čajić.

U miješanim parovima najviše uspjeha imali su Kamenjaš/Mešetović, drugi je bio par Šećibović/Čosić, a trećeplasirani Perišić/Mališ i Jašarević/Gnjatić.

Ovim turnirom stonoteniski klub “Mladost Zenica” obilježio je 20 godina uspješnog postojanja, a proslavu će obilježiti i tradicionalnim turnirom “Table Tennis Open”, koji je na rasporedu u junu ove godine.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here