Odbojkašice Slobode pripremaju se za nastavak prvenstva

0
115

Sat dnevno u teretani, a nakon toga rad s loptom, program je priprema odbojkašica tuzlanske Slobode, koje su počele u ponedjeljak u dvorani Mejdan u Tuzli.

Trener Armin Dervišević kaže da je zadovoljan petim mjestom ekipe nakon prvog dijela šampionata, ali da u nastavku očekuje još bolje rezultate i plasman.

-S obzirom na to da smo u prvom dijelu prvenstva imali teži raspored, zadovoljni smo trenutnim plasmanom. Ali, u drugom dijelu Premijer lige očekujemo više. Ulazimo jači za Selmu Mulahalilović – Omerović, koja se vraća nakon porodiljskog odmora, i donijet će prijeko potrebno iskustvo našoj mladoj ekipi – izjavio je Dervišević za Fenu.

Prvu utakmicu u ovoj godini Tuzlanke će odigrati 26./27. januara na domaćem terenu protiv ekipe Jahorine, kada očekuju pobjedu.

– Nemamo puno vremena za kompleksnije pripreme, tako da je trenutno dominantan rad s loptom. Vratila nam se Selma Mulahalilović tako da ćemo biti jače, a samim tim očekujemo i bolje rezultate – kaže za Fenu kapitenica ekipe, Elma Karabegović.

Treba reći da su igračice Slobode izborile i plasman na zaršnicu Kupa BiH, čime su nastavile kontinuitet uspješnih nastupa na dva takmičarska kolosijeka. (tl – Foto: Miro Petrović)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here