Odbojka: Sloboda večeras u Višegradu pokušava zaustaviti seriju poraza (Foto)

0
470

Odbojkašice tuzlanske Slobode danas u Višegradu protiv ekipe HE na Drini igraju susret 11. kola Premijer lige BiH.

Za daleki put ne idu im u prilog ni vremenske prilike, ali ni stanje u ekipi. Nakon tri startne pobjede uslijedio je niz od čak sedam poraza, od kojih su svakako najbolnija dva na domaćem parketu, protiv SOK Mostara i Modriče (oba 2:3).

Šta se događa među tuzlanskim “lastavicama”?, pitali smo kapitenicu Elmu Karabegović.

– Startovale smo dobro i odjednom nam se dogodio niz pehova, baksuzluka što bi se reklo. Igračice iz prve postave počele su muku mučiti s povredama. Moralo se nešto poduzeti, tako da smo u dvije utakmice s zamjenama tražili odgovarajuću postavu za nastavak sezone i samim tim prokockali smo šanse za pobjedama. Same smo sebi napravile pritisak, dovele smo se u situaciju da u par utakmica nismo ušle hladne glave. Zbog svega toga izgubili smo neke mečeve koje smo trebali dobiti. Pogotovo prošli protiv Modriče, ekipe koju smo u 1. kolu glatko dobile u gostima – u izjavi za naš portal rekla je Karabegović.

Nakon startnih pobjeda protiv Modriče, HE na Drini i Goražda, uslijedio je crni niz poraza: Kula Gradačac, Bimal jedinstvo, SOK Mostar, BL Voley, Gacko, Jahorina i Modriča.

U prvom dijelu prvenstva Tuzlanke su bez poteškoća slavile protiv ekipe HE na Drini koja trenutno ima jednu pobjedu (3 boda) i zauzima posljednje, 10. mjesto na tabeli, dok je Sloboda dva mjesta iznad sa 11 bodova.

– Danas u Višegradu idemo na pobjedu, bez obzira na sve teškoće. Već smo ih dobile u Tuzli, a sigurna sam da će nam na svome terenu pružiti odličan otpor, jer su baš nezgodna ekipa. Stanje u našoj ekipi je trenutno odlično, a iako i dalje imamo par povrijeđenih igračica, nadam se bodovima iz Višegrada – optimista je kapitenica Slobode.

Vrlo važna igračica Belma Ibrahimović još se nije opravila od povrede, ali ni Karabegović nije sasvim spremna za igru.

– Vučem povredu koljena već nekoliko utakmica i ništa nije bolje, samo je gore. Ima nas, kažem, više s povredama, ali igrat ćemo. Srce na teren, a poslije “na kanal” i mijenjati dijelove – uz smijeh je poručila Elma Karabegović.

Utakmica HE na Drini – Sloboda igra se danas od 16 sati. (mp, tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here