Obilježena 52. godišnjica 18. generacije Učiteljske škole u Tuzli (Foto)

0
1216

U vrijeme brojnih godišnjica od završetka mature ili školovanja, današnji skup 18. generacije Učiteljske škole u Tuzli ipak je bio poseban.

Preživjeli “školarci” okupili su se nakon pune 52 godine, što je više od polovine ljudskog vijeka.

Okupili su se nekadašnji učenici 4a, 4b, 4c i 4d razreda, koji su školovanja okončali 1965. godine.

U ulozi organizatora sastanka bio je Muhamed Moranjkić. Na početku sastanka izvršena je prozivka sva četiri odjeljenja i ustanovio se najnoviji spisak dostupnih bivših učenika ove generacije.

Pošto niko od nastavnika ove generacije nije mogao da prisustvuje ovom sastanku prisutnima se obratio organizator sastanka  Muhamed Moranjkić i učenik ove generacije Meho Alić Partić.

Svako od prisutnih rekao je nekoliko rečenica o svom životu, porodici i zdravstvenom stanju. Prisjetili su se učenika i nastavnika i odali im počast.

Uz ručak je nastavljen spontani razgovor, uz prisjećanje na šaljive događaje, zgode i nezgode, a bilo je i emotivnih razgovora i sječanja.

Sastanak 18. generacije će se i dalje održavati svake četvrte sedmice u junu u restoranu „Imbis“ preko puta Učiteljske škole, uvijek u 10 h, rekli su.

Ovom prilikom pozvali su sve učenike ove generacije da se jave organizatoru sastanka Muhamedu Moranjkiću (mob. 061 521 953, email: muhamed.moranjkic@ hotmail.com), i Mehi A. Partiću (mob. 061 098 733, email: mehopartic@ hotmail.com) radi uspostavljanja kontakata i dostave adresa učenika generacije, za buduće sasatanke. (M.A.P.)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here