Obilježen Dan Mješovite srednje građevinsko-geodetske škole (Foto)

0
482

Svečanim programom u prostorijama škole, JU Mješovita srednja građevinsko-geodetska škola Tuzla obilježila je 14. april – Dan škole.

U okviru svečanosti obilježavanja 57. jubileja škole, dodijeljene su zahvalnice privrednim subjektima koji su u toku godine svojim donacijama i raznim drugim oblicima saradnje podržavali rad škole. Zahvalnice su dodijeljene i predstavnicima partnerske Polybau škole iz Švicarske i Centru za energiju i ekologiju Tuzla, te Pedagoškom zavodu TK, Ministarstvu obrazovanja i nauke TK i Međunarodnom udruženju Interaktivne otvorene škole – MIOS, Tuzla.

U svom uvodnom izlaganju, direktor JU Mješovite srednje građevinsko-geodetske škole, Mevludin Ferhatović, naveo je niz aktivnosti koje su zaposlenici i učenici u proteklih godinu dana uspješno realizirali, napominjući da su učenici ove škole na svim takmičenjima na kojima su učestvovali, postizali veoma dobre rezultate.

U okviru programa obilježavanja Dana škole, uz proglašenje najboljih ekipa na školskom takmičenju u košarci, upriličeno je i proglašenje najboljih radova u okviru projekta kreativnih radionica i natječaja za najbolje literarne i likovne, te radove u oblasti tehničke kulture i informatike za učenike IX razreda osnovnih škola Tuzle i TK. Realizatori projekta bili su učenici JU MS Građevinsko- geodetske škole Tuzla pod mentorstvom profesorica Jasminke Dropić i Alme Kostić. Priznanja najboljima uručili su bivši učenici, a danas ugledni menadžeri, privrednici, profesori.

Svim školama, učenicima i njihovim nastavnicima-mentorima, koji su učestvovali u projektu i natječaju, dodijeljene su zahvalnice, a autori najboljih radova bit će nagrađeni stručnim putovanjem u Sarajevo kojom prilikom će obići arhitektonske, kulturne i tradicijske znamenitosti glavnoga grada BiH.

Na prijedlog Vijeća učenika, na školskom poligonu upriličena je prodajna izložba učeničkih rukotvorina. Prikupljena sredstva namijenjena su za uređenje učionice za druženje i odmor.

Dan škole pratili su brojni kulturno- umjetnički sadržaji koje su uz pomoć profesora pripremili učenici Javne ustanove Mješovite srednje građevinsko-geodetske škole Tuzla. (E.Aljić)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here