NSBiH: Suspendovani Bjelica, Grbavica, Tušanj i stadion Zrinjskog

0
274

Na stadionima u Mostaru, Tuzli i Sarajevu neće biti gledalaca u narednom periodu, odluka je Takmičarske komisije Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, piše Radiosarajevo.ba.

Komisija je suspendovala stadione zbog nedavnih incidenata na premijerligaškim terenima. Tako navijača neće biti na stadionima pod Bijelim brijegom u Mostaru gdje su navijači Zrinjskog pogodili Muhameda Džakmića u glavu.

Tušanj je suspendovan zbog ulijetanja navijača, a Grbavica zbog incidenata na posljednjim utakmicama ovog kluba.

Saznaje se da je sudija Vladimir Bjelica dobio slabu ocjenu i da se očekuje njegova suspenzija do kraja prvog dijela prvenstva.

Kazne zbog loše organizacije utakmice kazne su dobili Zrinjski, Sloboda i Željezničar.

Pomenuta tri kluba će naredne domaće utakmice igrati bez prisustva publike nakon incidenata koji su se desili na stadionima Pod Bijelim brijegom, Tušnju i Grbavici.

Naime, u Mostaru je proteklog vikenda u 17. kolu kamenovan stručni štab Sarajeva, a tom prilikom Muhamedu Džakmiću je razbijena glava.

Sloboda i Željezničar su dobili kaznu jer su na Tušnju i Grbavici navijači ušli na teren nakon posljednjeg sudijskog zvižduka na mečevima protiv Širokog Brijega u 17., odnosno Zvijezde 09 u 15. kolu Premijer lige BiH.

Također, klubovi su kažnjeni i novčano. Zrinjski je “lakši” za 5.500, Željezničar sa 2.000 i Sloboda sa 1.000 KM.

Disciplinska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine danas je izrekla kazne Zrinjskom, Željezničaru i Slobodi koji će svoje naredne domaće utakmice odigrati bez prisustva publike.

Sva tri kluba u narednom kolu su gosti, pa će svoju kaznu odraditi u posljednjem kolu.

Tako će Željezničar u velikom derbiju za vrh tabele na praznoj Grbavici ugostiti Široki Brijeg, Zrinjski će pred rpaznim tribinama odigrati meč protiv fenjeraša Krupe, a Sloboda će na praznom Tušnju ugostiti Mladost iz Doboja kod Kaknja. (scsport, tl)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here