Nogometna reprezentacija BiH i dalje bez selektora

0
255

Članovi Izvršnog odbora Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine nisu uspjeli na današnjoj sjednici u Zenici pronaći rješenje i imenovati novog selektora seniorske reprezentacije.

Ličnost koja bi trebala da naslijedi Mehmeda Baždarevića vjerovatno će se pronaći do odlaska reprezentacije na zimska američka gostovanja, a kakvo je raspoloženje među članovima izvršnog odbora vjerovatno će se birati između kandidata Amara Osima i Roberta Prosinečkog.

Nakon višesatne sjednice potpredsjednik NFS BiH Milorad Sofrenić je saopćio da je Izvršni odbor nakon dugog razmatranja listu od četiri kandidata sveo na pomenutu dvojicu kandidata. Savez će u narednih osam dana obaviti konkretne razgovore sa Amarom Osimom i Robertom Prosinečkim, a teme će biti finansijski uslovi i planovi. Nakon tih razgovora će biti donijeti konačna odluka. Nije nemoguće da reprezentaciju na američka gostovanja vodi i neko od članova stručnih štabova mlađih reprezentativnih selekcija, obzirom da se radi o prijateljskim utakmicama.

Sigurno je tek da će seniorska nogometna reprezentaciju u narednu godinu ući bez selektora. (f, tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here