Netanyahu i Lieberman otvoreno prijetili Hamasu

0
251

Premijer Izraela Benjamin Netanyahu optužio je Hamas za dešavanja na granici Gaze i uputio otvorenu prijetnju tom palestinskom pokretu otpora, javlja Anadolu Agency (AA).

Pred početak redovne sjednice izraelske vlade Netanyahu je najavio da će Izrael veoma skoro lansirati “snažne udare“ kako bi se spriječila dalja eskalacija nemira na granici Gaze.

“Jasno je da Hamas nije shvatio poruku koja mu je poslana. Ukoliko to sami ne okončaju, bit će na drugi način zaustavljeni. Način na koji će to Izrael uraditi nanijet će im pravu agoniju“, poručio je Netanyahu.

Uporedo s tim, izraelski ministar odbrane Avigdor Lieberman je u intervjuu za lokalne novine također uputio otvorenu prijetnju Hamasu.

On je kazao da je Izrael u proteklih pola godine potrošio sve resurse da mirno zaustavi proteste Palestinaca na granici Gaze te je dodao da je Izrael sada krenuo putem s kojeg nema povratka.

I on je optužio pokret Hamas za antiizraelske proteste na granici, a u otvorenoj prijetnji je kazao da je Izrael ušao u fazu da Hamasu nanese najžešće udare, koji se mogu zamisliti.

Hiljade Palestinaca od kraja marta ove godine protestiraju na granici Gaze zbog izraelske blokade tog pojasa i okupacije Zapadne obale. Tokom intervencija, izraelske snage su ubile više od 200 demonstranata.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here