Nesreća kod Vozuče: Povrijeđeno devet odbojkašica Slobode i dva vozača (Foto)

0
858

Jedanaest osoba teže ili lakše je povrijeđeno u saobraćajnoj nesreći koja se jutros oko 11.15 dogodila na regionalnom putu Banovići – Zavidovići, u mjestu Vozuča.

Prema podacima Operativnog centra MUP-a ZeDo kantona, pod još nepoznatim okolnostima sudarili su se kombi “Iveco” sa vozačem V. H. iz Tuzle i kombi VW kojim je upravljao H.T. iz Zenice.

– Devet odbojkašica upućeno je u UKC Tuzla, dok je vozač H.T. odvezen u Kantonalnu bolnicu u Zenici, gdje mu se ukazuje pomoć. Trenutno nemamo informacija o stepenu povreda navedenih osoba – izjavio je za TuzlaLIVE dežurni Operativnog centra MUP-a ZeDo kantona.

Povrede grudnog koša zadobio je i vozač V.H. iz Tuzle.

U kombiju “Iveco” nalazilo se 12 kadetkinja Odbojkaškog kluba Sloboda iz Tuzle, s trenericom Dajanom Hodžić, koje su išle na utakmicu 10. kola Prve odbojkaške lige FBiH sa ekipom Zavidovića.

– Pet djevojaa pregledano je u Domu zdravlja u Tuzli i lakše su povrijeđene, dok su četiri upućene u UKC Tuzla, s povredama glave, nogu i grudnog koša, ali su sve izvan životne opasnosti – rečeno nam je na Klinici za hirurgiju UKC Tuzla.

Šta se i kako dogodilo, pokušali smo saznati od  vozača tuzlanske ekipe Vehbije H. za koga nam je rečeno da godinama prevozi odbojkaše i odbojkašice i da se nikada nije dogodila nikakva nezgoda.

– U blizini Vozuče osjetio sam jaku bol u stomaku, toliko jaku da sam izgubio svijest i ne sjećam se detalja. S vozilom sam prešao na lijevu stranu i udario u stub. Osjećam bol u grudnom košu, mada se aktivirao “zračni jastuk” i spasio me. Međutim, povrijeđeno je više djevojaka koje su odvezene u hitnu pomoć u Zavidoviće, a odatle u Tuzlu. Bila je policija, vadili su mi krv, a upravo idem u Hitnu da vidim šta mi se desilo – izjavio je za naš portal vozač Vehbija H.

U Odbojkaškom klubu Sloboda kažu da je prava sreća što nijedna od djevojaka nije ozbiljnije povrijeđena.

Istraga o ovom događaju je u toku. (mp – TL, Foto: Facebook)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here