Neonacisti sramote Beograd: Vučićeva “Gebels družina”

0
495

Ponedjeljak iza nas je u istoriji srbijanskog novinarstva i režima srbijanskog despota Aleksandra Vučića, upisan kao datum sramote! U „Ćirilici“, emisiji Milomira Marića, promotora srpskog neonacizma, gostovala su dvojica osuđenih ratnih zločinaca, dr Vojislav Šešelj i Vinko Pandurović, te optuženi za ratne zločine, Tomislav Kovač, koji se krije u Beogradu. Na sigurnom je mjestu!

Njihov višesatni razgovor, uz asistenciju dvojice haških advokata, od Marića vođen da negira genocid u Srebrenici, da srpske ratne zločince prikaže kao heroje i nevine ljude, a da za zločine genocida nad Bošnjacima optuže tajne službe velikih sila, nije postigao željeni cilj. Emisija u slavu zločina, emitirana na Hapy televiziji, dotakla je dno ljudskog dostojanstva, morala i javnog prostora od koje je svaki normalan čovjek morao da povraća. Dešava se to dva dana prije komemoracije za 8732 žrtve genocida kojeg su učinile snage takozvane Vojske RS i policije, uz ogromnu podršku u ljudstvu i materijalu nacističkog režima Slobodana Miloševića. U sasvim komotnoj, opuštenoj atmosferi se lagalo, negiralo, zlurado komentarisao najveći zločin u Evropi nakon 2.svjetskog rata. Zločin koji je ostavio neizbrisiv trag na licu srpskog naroda. Tako je učinjen još jedan zločin nad žrtvama genocida.

„Ćirilica“ je mjesto promenade osuđenih ratnih zločinaca na način da se od njih prave heroji, ona je kontinuitet afirmacije srpskog neonacizma, mjesto slave u čast nacističkog režima Milana Nedića, Draže Mihajlovića, Slobodana Miloševića i drugih zločinaca koji su nanijeli ogromna zla drugim narodima i vlastitom, srpskom narodu. Uz Hapy televiziju je, rame uz rame, i Pink televizija. To su dva omiljena medija srpskog despota Aleksandra Vučića i njegovog praviteljstva s kojim Marić i saborac mu iz Pinka, Šarapa, razgovore vode bez persiranja. Na ti! Jedno su tijelo i duša.

Redovni gosti Vučićevih televizija su stručnjaci za nacionalizam, šovinizam, nacizam, velikosrpstvo, za svetosavsku, a ne mondijalističku Srbiju, stručnjaci za mržnju prema Hrvatima, Bošnjacima, Albancima, Makedoncima, Crnogorcima, političkoj opoziciji. Posebna snaga Vučićeve propagandne mašinerije su tabloidi čiji gloduri, takođe, svakodnevno na rečenim televizijama gostuju sa mislima zla, mržnje, negiranja cijelih naroda i država. Posebne naapore ulažu u negiranje države Bosne i Hercegovine i Bošnjaka kao naroda. Golemu podršku u medijskom razaranju be-ha države i društva ima im česti gost Milorad Dodik čiji je zadatak da javno govori ono što ne smije Vučić. Dobrica Ćosić je zaista u pravu kad kaže: “Laž je srpski državni interes“!

Obnova neonacizma i povratak u godine Miloševićevog režima jeste nacionalni program srbijanskog političkog, državnog, vojnog i religijskog establišmenta. Svi rezultati 5. oktobra 2000. godine su zbrisani sa lica zemlje, a snage koje su srušile Miloševića su postale neprijatelji režima i države. Na scenu su vraćene uzdanice Miloševića, njegovi ministri Vučić, Dačić, Šešelj…To su one snage koje su izvršile agresiju na BiH. Zato su sve češći zahtjevi da se Kosovo nadoknadi pripajanjem re-se Srbiji. Da imamo bar ambasadora u Srbiji, pa da se oglasi. Ili, da bar imamo Predsjedništvo koje ne spava.

Srbija se intenzivno naoružava. Okružena je državama članicama NATO pakta. Protiv njih ne može. BiH nije u NATO paktu! Može li protiv nje!? (Piše: Ekrem AVDIĆ)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here