Neočekivano: Umjesto Petrovića na Tušanj stigao Admir Smajić

0
960

Sutrašnju prozivku nogometaša Slobode na Tušnju neće obaviti Slavko Petrović, nego Admir Smajić, saznaje TuzlaL!VE.ba portal.

Iako je na službenoj stranici Slobode najavljeno da će sutra u 10 sati prvi trening Tuzlaka voditi Petrović, koji je bio na čelu stručnog štaba Slobode u drugom dijelu minulog prvenstva BiH, došlo je do neočekivanog obrta.

Predsjednik Slobode Senad Mujkanović rekao je u razgovoru za naš portal da su razgovarali i korektno se rastali s Petrovićem, ali da se mijenja koncept ekipe za naredni šampionat.

– Želimo promijeniti koncept i uozbiljiti rad s ekipom, pa smo se odlučili za Smajića, koji je proslavljeno nogometno ime. On će biti tim menadžer i glavni koordinator svih pogona u Slobodi. Prvi trener bit će Milenko Bošnjaković, a ostat će u stručnom štabu sadašnji pomoćnici Spahić i Ribić, dok ćemo angažovati još kondicionog trenera – izjavio je Mujkanović.

Smajić je kao igrač nastupao za beogradski Partizan i švicarske klubove Neuchatel Xamax, Basel i Young Boys. Igrao je i za reprezentaciju Jugoslavije i BiH, dok je kao trener vodio ekipe Young Boysa i Siona, a jedan mandat bio je selektor U-21 reprezentacije BiH.

Prozivka igrača Slobode bit će obavljena sutra u 9 sati, a sat poslije Smajić će sa saradnicima održati prvi trening.(mp)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here