Neiskorišćene ulaznice za utakmicu BiH-Švicarska važit će za turnir “Women’s Trophy”?

0
540

„Slučaj Nuić“ i gubitak prava na nastup rukometne reprezentacije BiH u baražu za SP protiv Norveške, posebno je ražalostio vlasnike nekoliko stotina ulaznica koji nisu mogli ući u dvoranu Mejdan na utakmicu BiH – Švicarska, odigranoj 13. januara.

Rukometni savez BiH svojevremeno je donio odluku da će sporne ulaznice važiti za utakmicu baraža koja je bila planirana također da se igra u Tuzli. No, kako je EHF odlučio da u baraž idu Švicarci, propala je šansa da vlasnici neiskorišćenih ulaznica budu obeštećeni besplatnim ulaskom na susret „zmajeva“ i Norvežana.

Predsjednik RS TK, Alija Hasić, kaže da je o ovome razgovarano prije nekoliko dana na sjednici IO RS BiH.

– Žao nam je svima što smo izgubili baraž, ali šta je, tu je. Postoje ideje da se vlasnicima spornih ulaznica omogući da ih iskoriste za vrijeme EHF ženskog trofeja za juniorke „Women’s Trophy“, koji će se od 29. maja do 3. juna održati u Tuzli. Dakle, neiskorišćena karta za utakmicu BiH – Švicarska u tom slučaju važile bi za sve utakmice spomenutog turnira, odnosno za svih 20 utakmica – izjavio je Hasić za Fenu.

Dodao je da vlasnici ulaznica trebaju doći u RS TK u Tuzli sedam dana prije početka turnira i ovjeriti karte. Naravno, o ovome stav treba zauzeti Izvršni odbor RS BiH.

Podsjećamo da će na turniru „Women’s Trophy“, osim selekcije BiH, nastupiti reprezentacije Azerbejdžana, Belgije, Kipra, Estonije, Velike Britanije, Luksemburga i Moldavije. (mp, f, tl)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here