Nastavak saradnje UKC-a Tuzla i Kliničkog centra u Sarajevu (Video)

0
449

Delegacija Univerzitetsko kliničkog centra (UKC) Tuzla danas je boravila u posjeti Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) u sklopu nastavka saradnje tih dviju zdravstvenih ustanova.

Kako je nakon sastanka rečeno, dogovoren je nastavak saradnje radi poboljšanja i reforme zdravstva, koja bi trebala rezultirati boljim uvjetima rada ljekara i liječenja pacijenata.

– Ranije smo upriličili posjetu Tuzli. Želimo da sarađujemo s kolegama, da naučimo dobre stvari koje oni primjenjuju i da budemo saradnici. Svaka saradnja će rezultirati pozitivno za naše pacijente – kazala je generalna direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović.

Dodala je da su uspoređena iskustva odnosa privatno-zdravstvenog sektora i javnog zdravstvenog sektora.

– To su područja koja su za nas vrlo interesantna, razgovarali smo o problemima koje imamo s postojećim zakonom, o javnim nabavkama, koji nas limitira u nabavci nove opreme. Obavili smo razgovore o saradnji da razmijenimo nekada i pacijente ako dođe do kvara nekog aparata, koji je potreban za vitalno ugrožene pacijente – poručila je Izetbegović.

Direktor UKC-a Tuzla Nešad Hotić zahvalio je direktorici Izetbegović na organiziranju uzvratne posjete.

– Saradnja između naše dvije ustanove se nastavlja. Sve ono što se dogovorilo na našem prvom sastanku odnosi se na razmjenu ljekara, stručnjaka. Definisali smo neke nove ciljeve i siguran sam da ćemo nastaviti ovim putem, unaprijediti zdravstvenu uslugu korisnicima. Razgovarali smo i o saradnji s drugim zdavstvenim ustanovama u BiH – istaknuo je Hotić.

Naglasio je da je saradnja jezgra za buduće kooperacije i s bolnicama koje se nalaze na zapadu i u centralnom dijelu zemlje.

– Želimo da pružimo najkvalitetniju zdravstvenu uslugu svim korisnicima u BiH, u Bihaću, Travniku, iz razloga što pacijent zaslužuje ono što mu pripada – zaključio je Hotić.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here