Naša stranka prešla prag na izborima za Skupštinu TK

2
2086

Nakon što su izbrojani glasački listići sa 79,85 posto glasačkih mjesta u Tuzlanskom kantonu, izborni prag prešla je i Naša stranka, i ako se do kraja izbornog procesa ne dogode neočekivane stvari, ova stranka će prvi put imati svog predstavnika u Skupštini TK.

Ostalo je da se prebroje listići sa još 132 biračka mjesta, a Naša stranke je do sada dobila 5.800 glasova što je 3,55 posto glasova birača s ovog područja.

Član Gradskog odbora Naše stranke, Derviš Čičko, kaže kako u stranci očekuju dva mandata u Skupštini TK, s obzirom da su analizom utvrdili kako nisu prebrojani glasovi s biračkih mjesta na kojima stranka ima dosta simpatizera i članova.

Trenutno najviše glasova stoji iz ime nosioca liste, Selima Bešlagića (2.373), drugi je Zvjezdan Karadžin (769, treća Mirela Trepanić (692), dok je četvrti Dejan Pavić (510).

Inače, i dalje u TK vodi SDA sa 24,72 posto glasova, a slijede: SDP 22,63 %, PDA 18,47 %, DF Željko Komšić 6,47 %, SBB – Fahrudin Radončić 5,50 %, Stranka za BiH 4,20 %, te Naša stranka 3,55 posto. (tl)

Download PDF

2 Komentari

  1. Rezultat bi vjerovatno bio bolji da neki kandidati ove stranke nisu solirali, reklamirajuci prvenstveno sebe, a ne stranku kao pokret. Da ne bi Selima mrka kapa, ali deder pamet iz gu*ice u glavu.
    Oni koji su na dva poslednja izborna ciklusa skupili manje od 1.000 glasova nek se povuku. Već treba forsirati mlade i pametne ljude za naredne izbore. I tamo gdje ste dobili manje glasova, pojačajte kampanju. Nije bitno samo se vrtiti u gradu Tuzli

  2. ČESTITAM MOM PRIJATELJU SELIMU …ŽELIM MU DOBRO ZDRAVLJA A OSTALO ĆE ON ZNALAČKI ODRADITI
    KAO I UVIJEK..KAKO TREBA…….ŽIVIO SELIME

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here