Nakon mjesec dana nastavljena sjednica Predstavničkog doma

0
156

Predstavnički dom Parlamenta FBiH, čije je vanredno zasjedanje prekinuto 18. aprila zbog protesta ratnih veterana, danas u nastavku sjednice nije podržao odluku o utvrđivanju privremenih smjernica politike za sprovođenje energetske efikasnosti u FBiH.

Za usvajanje odluke bili su poslanici SDA, SBB, HDZ-HNS, a protiv većina opozicionih poslanika.

Ukoliko se zadrži ovaj omjer glasanja, postoji opasnost da Predstavnički dom ne usvoji rebalans budžeta koji je na dnevnom redu nove vanredne sjednice koja bi trebalo da bude održana odmah po okončanju ove.

Rebalansom se preusmjerava neutrošenih 107 miliona KM iz 2017. u aktuelnu budžetsku godinu u svrhu izgradnje brzih puteva na području FBiH.

Dom naroda federalnog Parlamenta već je odobrio rebalans budžeta, a potrebno je da ga prihvati i Predstavnički dom kako bi ovaj novac mogao biti stavljen na raspolaganje za planiranu izgradnju brzih puteva.

Na dnevnom redu nove vanredne sjednice, između ostalih, nalaze se izmjene i dopune Zakona o prodaji stanova na kojima postoji stanarsko pravo, te Zakona o stečajnom postupku.

Nakon vanrednih sjednica, Predstavnički dom sutra bi trebalo da nastavi rad održavanjem tematske sjednice o stanju i aktuelnoj problematici u oblasti boračko-invalidske zaštite u FBiH. (s)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here