Najduži let na svijetu na koji se mogu ukrcati samo “odabrani”

0
302

Rekordni let kompanije Singapore Airlines trajaće ravno 18 sati i 45 minuta, a premijeru će doživjeti 11. oktobra ove godine.

Let će spajati Newark (New Jersey) i Singapur, a svojim trajanjem oboriće dosadašnji rekordni let, koji od 2017. povezuje Dohu i Auckland…

U neku ruku, ovo j čak i logično, jer ako leteći provedete više od 18 sati u komadu, ne vidimo kakvog smisla ima “gnijezditi” se po neudobnim sjedištima.

Ipak, neki avanturisti pokušali bi i to, samo da se mogu pohvaliti kako su letjeli najdužom rutom na svijetu, ali ipak, ako će to željeti, moraće papreno platiti kartu.

Međutim, neki putnici neugodno su ostali iznenađeni najavom kompanije kako na ovom letu neće postojati klasična ekonomska klasa, već će putnici birati između 94 sjedala premium ekonomske klase i 67 sjedala biznis klase.

Iz aviokompanije su objavili kako su se za ovaj potez odlučili shvativši da na ovako dugim letovima jednostavno treba prilično mnogo komfora.

Rekordno dugački let predstaviće i novi Airbusov model, koji troši značajno manje goriva na dugačkim letovima, ima značajno veće prozore, kvalitetu dotoka vazduha ali i osvjetljenje koje treba pomoći pri jet lagu, prenose NN.

Udaljenost od Singapura do Newarka iznosi nevjerovatnih 16.700 kilometara, a očekuje se kako će karta u jednom smjeru koštati od 1000 dolara na više.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here