Na VMA otvoren bogoslužbeni prostor za islamske vjernike

0
367

Na Vojnomedicinskoj akademiji (VMA) u Beogradu otvoren je bogoslužbeni prostor za vjernike islamske vjeroispovijesti.

Pozdravljajući okupljene poglavar Islamske zajednice Srbije Sead Nasufović rekao je da je danas poseban momenat koji svjedoči o tome da se živi u društvu u kojem se poštuju prava, saopšteno je iz VMA.

Državni sekretar Ministarstva odbrane Srbije Aleksandar Živković istakao da je otvaranje molitvenog prostora za islamske vjernike u VMA značajan događaj za sve pripadnike sistema odbrane islamske vjeroispovijesti, ali i za sve članove Islamske vjerske zajednice, koji u VMA dolaze svakodnevno.

“Jedan od prioriteta u Ministarstvu odbrane je intenzivan rad na poštovanju svih verskih konfesija i negovanju dobrih odnosa sa crkvama i verskim zajednicama. Otvaranjem još jednog bogoslužbenog prostora u velikom sistemu kakav je sistem odbrane, odajemo priznanje religiji kao partneru za izgradnju stabilnosti i mira”, rekao je Živković.

Otvaranju bogoslužbenog prostora za pripadnike islamske vjeroispovijesti prisustvovali su i predstavnici Ministarstva odbrane, kao i načelnik Uprave za vojno zdravstvo brigadni general Uglješa Jovičić, načelnik VMA pukovnik Miroslav Vukosavljević, kao i predstavnici diplomatskog kora, crkava i vjerskih zajednica.

Povodom otvaranja trećeg bogoslužbenog prostora za pripadnike islamske vjeroispovijesti u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, uručena su priznanja ministru odbrane Aleksandru Vulinu, kao i Živkoviću, Jovičiću i Vukosavljeviću. (srna)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here