Na stadionu Tušanj obilježena “Dječija nedjelja u TK”

0
362

Povodom obilježavanja ”Dječije nedjelje u TK”, danas je na stadionu ”Tušanj” u Tuzli održano inkluzivno atletsko takmičenje pod nazivom ”Predrasude ne postoje – igramo se mnogo bolje”, na kojem su nastupili članovi Atletskog kluba Sloboda-Tehnograd, učenici Behram-Begove Medrese i članovi Udruženja osoba s posebnim potrebama ”Malo Srce”.

Zahvaljujući dugogodišnjoj saradnji ova tri udruženja, danas su se takmičari nadmetali u trčanju, skoku u dalj, bacanju loptice, natezanju konopca i trčanju u vrećama na 10m, saopćeno je iz AK Sloboda-Tehnograd.

Iako su za najbolje takmičare u svim disciplinama podijeljene diplome i nagrade, danas su rezultati ipak bili u drugom planu. Željelo se pokazati da je zajedničkim treninzima, takmičenjima i druženjima, moguće pobijediti sve predrasude.

Organizator inkluzivnog takmičenja bilo je Udruženje za osobe s posebnim potrebama „Malo srce“ a tehnički organizatori JU ”Gradski stadion Tušanj” i AK Sloboda-Tehnograd, uz podršku udruženja studenata Medicinskog fakulteta ”Medicus”.

Obilježavanje ”Dječije nedjelje u TK” će biti nastavljeno održavanjem atletskih treninga i takmičenja u Živinicama, Kalesiji, Srebreniku i Lukavcu, saopćeno je.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here