Na sarajevskom aerodromu i u Gacku spriječeno krijumčarenje ljudi

0
139

Službenici Jedinice Granične policije Trebinje u srijedu su spriječili krijumčarenje dvojice stranih državljana koji nisu posjedovali identifikacijske dokumente.

Izjavili su kako dolaze iz Republike Turske, a otkriveni su kontrolom Golfa, bh. nacionalnih oznaka, u graničnom pojasu na području Gacka.

Vozilom je upravljao D.K. (1980.), državljanin Bosne i Hercegovine, kod kojeg je nađena i manja količina opojne droge marihuana. Prema naredbi tužitelja Tužiteljstva BiH, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo „krijumčarenje ljudi“ D.K. je uhićen i protiv njega bit će dostavljeno izvješćej ovoj instituciji.

Vozilo i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti. Strani državljani su u skladu sa Zakonom o strancima prekršajno procesuirani i predani pripadnicima Službe za poslove sa strancima.

Istoga dana, u krugu Međunarodnog aerodroma Sarajevo službenici Granične policije BiH uhitili su državljanina Republike Turske A.F. (1976.) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo „krijumčarenje ljudi“.

Naime, operativnim radom službenici GPBiH došli su do saznanja da se A.F. dovodi u vezu s krijumčarenjem ljudi, a u srijedu je spriječen u pokušaju krijumčarenja državljanina Turske, koji je u jutarnjim satima na sarajevski aerodrom stigao letom iz Istanbula. O događaju je obaviješten tužitelj Tužiteljstva BiH. U tijeku je daljnji rad na ovom slučaju, priopćeno je iz Granične policije BiH. (Fena)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here