Na području Kantona Sarajevo 13 požara

0
149

Na području Kantona Sarajevo danas je bilo aktivno 13 požara uzrokovanih proljetnim čišćenjem bašta i dvorišta, potvrđeno je Feni iz Dispečerskog centra Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo.

Od tog broja registrirana su tri veća požara, jedan na brdu Hum u blizini TV repetitora, drugi na Žuči, a treći na području općine Ilijaš. Na ostalih deset lokacija požari su bili također na otvorenim prostorima gdje je gorjela trava i nisko rastinje.

Kako je Feni rečeno u PVB-u KS-a, ekipe su upućene na teren i za sada nema ugroženih objekata niti ljudi.

– Na Humu je zahvaćena veća površina i sedam vatrogasnih ekipa gasi taj požar. Požar je stavljen pod kontrolu, ali nije ugašen, jer se radi o nepristupačnom terenu. Na Žuči tri vatrogasne ekipe su ugasile požar, ali će i dalje dežurati. Na područje općine Ilijaš dvije ekipe trenutno gase požar – kazao je Feni dežurni dispečer u PVB-a KS-a Salem Ramić.

Vatrogasci, policija i pripadnici Federalne uprave civilne zaštite uputili su apel građanima da prilikom uništavanja korova, trave i lišća vode računa o paljenju vatre na otvorenom i da, ukoliko se odluče to raditi otvorenim plamenom, obavijeste PVB kako ne bi došlo do požara.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here